Nanny?

”Wat is een nanny eigenlijk? Is dat hetzelfde als  een au pair?” Die vraag is mij de afgelopen maanden meerdere malen gesteld, alsof mensen niet meer weten dat dit een van de oudste beroepen is die bestaat. Vroeger noemden we dit kindermeisje… denk maar aan The sound of music en Mrs Doubtfire. In deze films staat de nanny centraal.

Het roer om

Bijna zes jaar werkte ik in het restaurant van een woonzorgcentrum, waar ik heel veel leuke jaren gehad heb en geweldige momenten gekend heb met de bejaarden die daar wonen.  Maar het begon bij mij te knagen en ik miste de uitdaging van het opvoeden van kinderen. Ik heb ervaring en een diploma op zak… Alleen, wat was de beste manier om dit te combineren met een regelmatig leven. Na lang zoeken vond ik een leuk nanny-bemiddelingsbureau en ik schreef me in…

Bijzondere karakters…

Nu sta ik drie dagen per week klaar voor drie geweldige kinderen met elk een ander karakter… die vaak uitdagend zijn. De jongste van 1 snottert me elke dag onder en is gaan lopen waar ik bij was! Hij houdt me voor de gek en maakt grapjes. Hij is nergens bang voor en rent door het huis alsof zijn leven ervan afhangt. Het meisje van 5 heeft al een aantal boze buien gehad en houdt heel veel van knuffelen. Ze houdt bovendien van verven en kleuren en is heel creatief. En als laatste… de oudste van 7 die zich ook echt als oudste gedraagt en zich verantwoordelijk voelt voor alles. Maar ze is ook heel leergierig en wil alles weten. Ze houdt er van om in haar fantasiewereld te stappen met haar jongere zusje en ze kunnen uren samen spelen. Deze drie kinderen hebben iets bijzonders, en ze kleuren mijn leven op dit moment. Ze kleuren elke dag anders in met hun bijzondere en mooie karakters en ik geniet volop en besef dat ik gezegend ben met dit werk! 

Gerelateerde berichten