Dit speelgoed is alleen voor jongens! Dit speelgoed is alleen voor meiden! De laatste tijd heb ik extra opgelet op de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal waar ik werk, maar ook in winkels. Hoe vaak gebeurt het niet dat bepaald speelgoed of bepaalde activiteiten gericht zijn op specifiek jongens of meisjes. Een kind kan dit toch zelf bepalen?  Waarom zouden we bepaald speelgoed aan een bepaalde gender koppelen?

Je loopt in een winkel en ziet een kleurboek waar op de voorkant staat geschreven ‘kleurboek voor jongens’. Ik vraag me  gelijk af waarom het nodig is hier een gender bij te noemen. Een kind kan toch zelf kiezen welke kleurplaat hij/zij/het leuk vindt? Iedereen weet dat jongens en meiden verschillend zijn en dat er speelgoed is waar jongens vaak mee spelen en speelgoed waar meisjes vaak  mee spelen. Maar dat wil niet zeggen dat je specifiek hoeft te benoemen of iets voor een jongen of een meisje is. Is het een probleem als een meisje een keer met de auto’s wil spelen? Of een jongen met de poppen?

Advertentie

Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Uiteraard help je mee om de kinderen op onze BSO een leuke middag te bezorgen. Hierbij doe je alle werkzaamheden die nodig zijn op een BSO. Je helpt mee met MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Pedagogisch Medewerker Kinderopvang + VVE Pedagogisch Medewerker Kinderopvang + VVE Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en spontane teamspeler voor het creëren van een ware thuisgevoel! Je werkt met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar en MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam Pedagogisch Medewerker Pedagogisch Medewerker Wil jij groeien van pm-er naar pedagogisch professional?

Hoe werkt het kinderbrein nu eigenlijk? Hoe kan ik een kind helpen in zijn ontwikkeling? Hoe zie ik of een kind zich werkelijk
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort
Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste, leergierige en betrokken pedagogisch medewerker die het leuk vindt om zowel op de baby als op de peutergroep te werken. Je vervangt de MEER INFO ALLE VACATURES Utrecht Enthousiaste pedagogisch medewerker Enthousiaste pedagogisch medewerker Het team van onze kleinschalige,  huiselijke, natuurgerichte kinderopvang ondersteunen. We hebben een kinderdagverblijf met 4 horizontale groepen en een gezellige BSO met 2 basisgroepen.

Als vast teamlid ben je flexibel inzetbaar
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort - Vathorst
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren) Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren)
Je werkt op een 0 tot 2 jaar groep of op een 2 tot 4 jaar groep als je in het bezit bent van een VVE certificaat met vaste
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg

Kinderen mogen wat mij betreft zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Ik probeer activiteiten  genderneutraal aan te bieden. Kinderen mogen meedoen als ze willen meedoen; het maakt niet uit van welke gender ze zijn. Kinderen weten zelf heel goed wat ze wel en niet willen doen. Ik denk dat het goed is om te luisteren naar wat een kind zou willen.

Geef aan een kind mee dat er niks mis mee is als hij/zij/het met iets wilt spelen waar misschien door de maatschappij een ander gender aan gekoppeld is. Je leert kinderen hierdoor te respecteren dat iedereen verschillend is en dat het goed is als iedereen doet waar hij/zij/het zich het beste bij voelt.

Zijn jullie al eens op onderzoek gegaan of je bepaald speelgoed hebt op de groep dat zichtbaar voor jongens of meiden is bedoeld?

BLOGGER

+ berichten

Eén van de leuke dingen van een groep in de kinderopvang vind ik de diversiteit. Bijv. de verschillende culturen, gewoontes, en karakters. Ik ga in mijn blog op zoek naar de verschillende manieren hoe we in de kinderopvang met diversiteit omgaan en ook de manier waarop we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Veel leesplezier,
Thijs

Gerelateerde berichten