Het is zover. We gaan verhuizen! In de zomervakantie verhuizen we met ons kinderdagverblijf in een school. In deze school zit al een bso van onze organisatie en zo worden we een klein ikc.

We zijn al druk bezig met allerlei kleine en grote voorbereidingen, want midden in de zomervakantie gaan we ‘over’ en is DE grote verhuizing. En de weken vliegen voorbij. Maar waar begin je? Het kdv waar ik nu werk bestaat al 26 jaar. In die 26 hebben we veel verzameld. Het is goed om alles eens grondig uit te spitten en ook heel leuk! Veel leuke herinneringen komen boven, want wat delen mij collega’s en ik een groot verleden zeg. Ik werk nu 14 jaar als pm’er hier en twee van mijn drie collega’s werken er nog langer! Vele kinderen en gezinnen hebben wij hier zien opgroeien, wij hebben mee mogen leven, mogen adviseren, een luisterend oor mogen zijn, mogen mee lachen en soms een traantje mee weggepinkt. Binnen deze muren ligt een mooie geschiedenis. Maar het is tijd. Tijd voor iets nieuws, een nieuwe start, een nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen en collega’s. En we zijn er klaar voor.

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Als pedagogisch medewerker dien je de kinderen in een leeftijdscategorie van 2 t/m 3 jaar te begeleiden. Van belang is dat je van kinderen houdt en je kunt inleven in MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam

Uitdagingen

De eerste uitdaging is, de inventaris van 2 groepen kdv halveren tot speelgoed en meubilair voor slechts 1 groep. We hebben met elkaar veel nagedacht en gesproken. Wat willen we behouden van onze identiteit en waar kunnen we juist nu wat kleine veranderingen aanbrengen? De ruimte is wat kleiner dan we nu gewend zijn. Toch willen we alle kinderen bieden wat zij nodig hebben. De ruimte is onze derde pedagogisch medewerker aldus mijn wijkmanager. De inrichting van de ruimte en de rust versus uitdaging die je aanbiedt, bepalen voor een groot deel de sfeer in de groep. Daarom nemen we de inrichting en het gebruik van kleuren heel serieus.

Het voorbereiden van de kinderen

Uitdaging nummer twee is de kinderen en ouders voorbereiden op deze stap. De kinderen zijn nog jong en het begrip ‘verhuizen’ kennen ze allemaal nog niet. Aankomende week krijgen we onze eerste verhuisdozen. Ik denk dat ik die niet ga gebruiken om spullen in te doen, maar om mee te spelen. Spelen dat we gaan verhuizen van de ene poppenhoek (groep I) naar de andere poppenhoek (groep II) als ik ze dan ook nog vraag om de doos te vullen tot hij vol zit en de spullen waar ze het liefst mee spelen mee te nemen… weet ik hopelijk ook welk speelgoed we ‘in het echt’ kunnen achterlaten! 😉

Mocht iemand ervaring hebben met het thema verhuizen, of ervaring met verhuizen van twee groepen naar 1 groep op een andere locatie en heb je tips? Ik hou me aanbevolen!

Liefs, Doortje

BLOGGER

+ berichten

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Gerelateerde berichten