Het is zover. We gaan verhuizen! In de zomervakantie verhuizen we met ons kinderdagverblijf in een school. In deze school zit al een bso van onze organisatie en zo worden we een klein ikc.

We zijn al druk bezig met allerlei kleine en grote voorbereidingen, want midden in de zomervakantie gaan we ‘over’ en is DE grote verhuizing. En de weken vliegen voorbij. Maar waar begin je? Het kdv waar ik nu werk bestaat al 26 jaar. In die 26 hebben we veel verzameld. Het is goed om alles eens grondig uit te spitten en ook heel leuk! Veel leuke herinneringen komen boven, want wat delen mij collega’s en ik een groot verleden zeg. Ik werk nu 14 jaar als pm’er hier en twee van mijn drie collega’s werken er nog langer! Vele kinderen en gezinnen hebben wij hier zien opgroeien, wij hebben mee mogen leven, mogen adviseren, een luisterend oor mogen zijn, mogen mee lachen en soms een traantje mee weggepinkt. Binnen deze muren ligt een mooie geschiedenis. Maar het is tijd. Tijd voor iets nieuws, een nieuwe start, een nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen en collega’s. En we zijn er klaar voor.

Uitdagingen

De eerste uitdaging is, de inventaris van 2 groepen kdv halveren tot speelgoed en meubilair voor slechts 1 groep. We hebben met elkaar veel nagedacht en gesproken. Wat willen we behouden van onze identiteit en waar kunnen we juist nu wat kleine veranderingen aanbrengen? De ruimte is wat kleiner dan we nu gewend zijn. Toch willen we alle kinderen bieden wat zij nodig hebben. De ruimte is onze derde pedagogisch medewerker aldus mijn wijkmanager. De inrichting van de ruimte en de rust versus uitdaging die je aanbiedt, bepalen voor een groot deel de sfeer in de groep. Daarom nemen we de inrichting en het gebruik van kleuren heel serieus.

Het voorbereiden van de kinderen

Uitdaging nummer twee is de kinderen en ouders voorbereiden op deze stap. De kinderen zijn nog jong en het begrip ‘verhuizen’ kennen ze allemaal nog niet. Aankomende week krijgen we onze eerste verhuisdozen. Ik denk dat ik die niet ga gebruiken om spullen in te doen, maar om mee te spelen. Spelen dat we gaan verhuizen van de ene poppenhoek (groep I) naar de andere poppenhoek (groep II) als ik ze dan ook nog vraag om de doos te vullen tot hij vol zit en de spullen waar ze het liefst mee spelen mee te nemen… weet ik hopelijk ook welk speelgoed we ‘in het echt’ kunnen achterlaten! 😉

Mocht iemand ervaring hebben met het thema verhuizen, of ervaring met verhuizen van twee groepen naar 1 groep op een andere locatie en heb je tips? Ik hou me aanbevolen!

Liefs, Doortje

Gerelateerde berichten