Het is zover. We gaan verhuizen! In de zomervakantie verhuizen we met ons kdv in een school. Op deze school zit al een bso van onze organisatie en zo worden we een klein ikc.

We zijn al druk bezig met allerlei kleine en grote voorbereidingen voor die tijd want midden in de zomervakantie gaan we ‘over’ en is DE grote verhuizing. En de weken vliegen voorbij. Maar waar begin je? Het kdv waar ik nu werk bestaat al 26 jaar. In die 26 hebben we veel verzameld. Het is goed om alles eens grondig uit te spitten en ook heel leuk! Veel leuke herinneringen komen boven, want wat delen mij collega’s en ik een groot verleden zeg. Ik werk nu 14 jaar als pm’er hier en twee van mijn drie collega’s werken er nog langer! Vele kinderen en gezinnen hebben wij hier zien opgroeien, wij hebben mee mogen leven, mogen adviseren, een luisterend oor mogen zijn, mogen mee lachen en soms een traantje mee weggepinkt. Binnen deze muren ligt een mooie geschiedenis. Maar het is tijd. Tijd voor iets nieuws, een nieuwe start, een nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen en collega’s. En we zijn er klaar voor.

Uitdagingen

De eerste uitdaging is, de inventaris van 2 groepen kdv halveren tot speelgoed en meubilair voor slechts 1 groep. We hebben met elkaar veel nagedacht en gesproken. Wat willen we behouden van onze identiteit en waar kunnen we juist nu wat kleine veranderingen aan brengen? De ruimte is wat kleiner dan we nu gewend zijn. Toch willen we alle kinderen bieden wat zij nodig hebben.

De ruimte is onze derde pedagogisch medewerker aldus mijn wijkmanager. De inrichting van de ruimte en de rust VS uitdaging die je aanbiedt bepalen voor een groot deel de sfeer in de groep. Daarom nemen we de inrichting en het gebruik van kleuren heel serieus.

Het voorbereiden van de kinderen

Uitdaging nummer twee is de kinderen en ouders voorbereiden op deze stap. De kinderen zijn nog jong en het begrip ‘verhuizen’ kennen ze allemaal nog niet. Aankomende week krijgen we onze eerste verhuisdozen. Ik denk dat ik die niet ga gebruiken om spullen in te doen, maar om mee te spelen. Spelen dat we gaan verhuizen van de ene poppenhoek (Groep I) naar de andere poppenhoek (Groep II) als ik ze dan ook nog vraag om de doos te vullen tot hij vol zit en de spullen waar ze het liefst mee spelen mee te nemen… weet ik hopelijk ook welk speelgoed we ‘in het echt’ kunnen achterlaten! 😉

Mocht iemand ervaring hebben met het thema verhuizen, of ervaring met verhuizen van twee groepen naar 1 groep op een andere locatie en heb je tips? Ik hou me aanbevolen!

Liefs, Doortje

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Met schrik vernemen we bij de Inspectie Kinderopvang (GGD Amsterdam) dat sommige eigenaren en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven de inspectie ...
Lees meer
Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer

Andere berichten

Sinterklaas en de val van de surprise

Sinterklaas en de val van de surprise

Sinterklaas komt er weer aan en ik zie op Facebook allerlei surprises voorbij komen. Trots schrijven de ouders hoe leuk ...
Lees meer
Het geheim voor succesvolle pedagogische groei onthuld

Het geheim voor succesvolle pedagogische groei onthuld

Yes, we hebben het gevonden! Dit is wat we een tijd lang hebben gedacht. Toen we op zoek waren naar ...
Lees meer
Aanpassing kwaliteitsregels kinderopvang: wordt kwalitatief goede kinderopvang onbetaalbaar?

Aanpassing kwaliteitsregels kinderopvang: wordt kwalitatief goede kinderopvang onbetaalbaar?

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wet- en regelgeving op het gebied van kinderopvang. Ook in 2018 ...
Lees meer
Diversiteit en kinderen!

Diversiteit en kinderen!

'Ik heb een opdracht voor jullie. Je krijgt drie papiertjes. Schrijf op elk papiertje een vraag voor een ander kind ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]