Een complimentje aan het begin van de dag doet veel met een kind. Het is een manier om de dag positief te starten, met een goed gevoel en een fijne sfeer in de groep. Dit geeft een gevoel van veiligheid en dat is een belangrijke voorwaarde om tot spelen en leren te komen. En dat wil jij toch ook voor de kinderen in jouw groep? Begin vandaag en maak het verschil met jouw complimenten op hun stoel of aan de eettafel.

In dit blog delen we een leuke manier om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan met complimenten. Lekker simpel en heel effectief.

Voorbereiding

Zoek mooie complimenten uit – in dit blog staan een aantal voorbeelden uit het Complimentenspel. Dit Complimentenspel is speciaal ontwikkeld voor iedereen die met kinderen werkt en leeft.

Schrijf deze complimenten op en leg ze op de plek van de kinderen uit jouw groep; voor ieder een mooi en uniek compliment, dat past bij het betreffende kind. Uiteraard kunnen de kinderen ze zelf nog niet lezen, maar lees je ze aan elk kind voor. Je kunt hier verschillende momenten voor kiezen. In de ochtend wanneer de kinderen binnenkomen of na een eetmoment.

Uitwerking

Nadat iedereen zijn complimentje heeft ontvangen, kun je er ook voor kiezen om hen nog een eigen opdracht te geven om het compliment te verwerken. Bijvoorbeeld door er een mooie tekening over te maken. Het is leuk om iedere keer opnieuw een uniek en persoonlijk compliment op de tafels neer
te leggen en daarmee de kinderen te verrassen en te verwonderen. Het leert een kind om trots te zijn op wie hij of zij is, het vergroot een positief zelfbeeld en
kinderen voelen zich echt gezien.

Variant

Wanneer je het idee hebt dat het wat overweldigend kan zijn om op elke stoel of plekje een compliment te leggen, kun je er ook voor kiezen om 1 compliment voor de dag te kiezen. Een compliment waar je in het kringgesprek het gesprek over aangaat. Kort en krachtig. Wie wil dit compliment graag krijgen? Wat betekent dit compliment? Wat laat je dan zien als je dit compliment krijgt? Een hartstikke leuke variant waarmee kinderen meer bewust worden van de positieve blik die ze naar elkaar kunnen hebben. Laat je als begeleider inspireren door de complimenten uit het complimentenspel.

Het Complimentenspel bevat 80 kaartjes met stoere, speelse en unieke complimenten. Het Complimentenspel is speciaal voor kinderen en iedereen die met kinderen werkt en leeft. Elk kind verdient het om het gevoel te hebben gezien en gewaardeerd te worden. Hoe jonger kinderen leren met een positieve blik naar zichzelf en de ander te kijken hoe makkelijker ze het meenemen in de rest van hun leven. . Ben je benieuwd, neem dan een kijkje op de site www.complimentenspel.nl

Gerelateerde berichten