In de Kinderopvang TALKshow gaan gasten in gesprek over de uitdagende kanten van het vak. En wat de sector kan doen om het beroep zo aantrekkelijk mogelijk te maken én te houden.

Een van de gasten aan tafel is Denise Rondeel. Zij won in september 2021 de Verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar. Denise is met deze titel een jaar lang ambassadeur en strijdt in die rol voor meer erkenning. Kinderopvang is een vak en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Denise: “Je bent heel belangrijk in een stukje levensweg van een kind, daar leg je de basis. En ik denk dat we daar juist de focus op moeten leggen.”

Ook wordt er in de talkshow gesproken over de kinderopvang als mini-samenleving. Je hebt er met diversiteit in de meest brede zin te maken. Het is heel belangrijk voor kinderen dat de kinderopvang een afspiegeling is van de maatschappij waarin ze opgroeien. Welke kinderen zitten er in de groep en welk personeel staat er op de groep? Wat kan bijvoorbeeld de opleiding betekenen om diversiteit te bevorderen en de kinderopvangbranche voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken? MBO-directeur Bert Veuger breekt een lans voor mannen in de kinderopvang: “Gun jezelf als organisaties meer mannen in de kinderopvang, maar gun ook de kinderen dat met name. Ook kinderen hebben mannen nodig om op te groeien, als rolmodellen en voorbeelden”.

De Kinderopvang TALKshow is gemaakt voor alle pedagogisch professionals, studenten en iedereen die een carrièreswitch richting de kinderopvang overweegt. Maar eigenlijk ook voor iedereen in jouw omgeving die meer wil weten over jouw vakgebied!

De talkshow is een initiatief van PPINK, BK, BMK en BOinK.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/VH3xTkABMcU.

en hier de hele Kinderopvang TALKshow: https://youtu.be/hvkB2Z8koEs.

Gerelateerde berichten