Ik vind kinderboeken heerlijk. Al een tijdje geleden kreeg ik een boek van Tonke Dragt Als de sterren zingen. Het is een dik boek, dat ik zelf niet zo snel zou aanschaffen voor de bso, maar eenmaal aan het lezen werd ik meegezogen in de verhalen. 

Heel bijzonder vond ik het om na ieder verhaal een noot van de schrijfster zelf te lezen. Alle verhalen zijn tussen 1956 en 2005. Je merkt het verschil tussen de tijd in woord en schrift, dat maakt dat sommige verhalen voor kinderen makkelijker in het gehoor liggen dan andere.

Advertentie

Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam

De verhalen zijn verdeeld in de 5 delen in het boek: Sprookjes en vertellingen, Sagen, mysteries en avontuur, Raadselverhalen,  Toekomstverhalen en sciencefiction en Nachtverhalen. Een bijzonder verhaal is het verhaal van de draak en de sleutel. Een verhaal geschreven voor een belangrijk moment in de vaderlandse geschiedenis. In het geheim geschreven en bewaard voor een speciaal moment. Het is zelfs op televisie verschenen, met illustraties van Tonke Dragt… Al nieuwsgierig?

Ondanks dat de taal hier en daar wel wat ouderwets klinkt,  zijn de thema’s van alle tijden. Je kan op de bso gerust een verhaal per keer voorlezen. Maar zorg dan wel dat je dat doet voor kinderen die daar echt de  rust voor hebben. Voor kinderen met een korte spanningsboog is het misschien wat minder geschikt.

De kinderen op mijn bso vonden vooral de raadselverhalen erg leuk! Zo is Een visum voor bureaucratië niet alleen een verhaal, maar je zou het ook als spel kunnen spelen. Je mag pas verder lezen als je de vragen beantwoordt, of er naar geraden hebt. Het is wel echt lastig hoor! 20 vragen… Gelukkig staan de antwoorden op de goudkleurige bladzijden na  het verhaal en hoef je dus niet te blijven kniezen.

Voor liefhebbers voor mooie verhalen, is dit boek absoluut een must!

BLOGGER

+ berichten

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Gerelateerde berichten