Ruimtevaart is tegenwoordig heel gewoon. Astronauten pendelen op en neer naar het ruimtestation, er rijden karretjes rond op Mars en we vliegen zo naar de maan. Vroeger konden mensen alleen maar fantaseren over reizen door de ruimte. En dat begon al bij de oude Grieken!

Reis in het boek Hadden de Grieken al raketten? mee door de spannende geschiedenis van de ruimtevaart. Van de duif van Archytas, stripheld Kuifje en dappere ruimtedieren tot de eerste voetstappen op de maan, astronaut André Kuipers – en nog veel meer. En neem ook alvast een kijkje in de toekomst: misschien ga jij wel op vakantie naar de maan of ga je later op Mars wonen!

Advertentie

Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort

Thema van de Kinderboekenweek 2020 – En toen?

Het boek Hadden de Grieken al raketten? sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek, ‘En toen’. Het is geschreven door Govert Schilling en de tekeningen zijn van Tjarko van der Pol. Het staat boordevol interessante weetjes en subtiele grapjes. Op de illustraties valt van alles te ontdekken. Let op dat je de inhoudsopgave niet overslaat. Onderaan staan 9 figuurtjes met de opdracht: ‘Vind ons op elke bladzijde!’…

Heel geschikt om samen te lezen

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen het boek zelf lezen, maar het is ook heel geschikt om voor te lezen en samen te bekijken op de bso. Over de tekst en de illustraties kun je namelijk eindeloos samen fantaseren en filosoferen. Het boek daagt de kinderen regelmatig uit om in actie te komen of om ergens dieper over na te denken.

Dromers, Denkers, Doeners en Durfallen

Het voorwoord is van de astronaut André Kuipers. Hij vertelt heel mooi hoe bijzonder de geschiedenis van de ruimtevaart eigenlijk is en dat je daar Dromers, Denkers, Doeners en Durfallen voor nodig hebt.

Een dromer moet eerst het gekke idee krijgen om de ruimte in te willen gaan. Dan moet de denker gaan uitrekenen of het kan en de raket bedenken. De doener gaat de raket bouwen, en uiteindelijk stapt de durfal in!

Dat biedt natuurlijk gelijk gespreksstof: wie van deze 3 types vinden de kinderen van zichzelf en elkaar dat zij zijn?

Over de schrijver en de illustrator

Govert Schilling is wetenschapsjournalist; je kent hem waarschijnlijk wel van televisie. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen en er is zelfs een planetoïde naar hem vernoemd.

Tjarko van der Pol is illustrator van kinderboeken (o.a. Pretpark de Poepfabriek en Het hersenhotel.) En hij maakt illustraties voor NRC Media.

Je kunt het boek in de boekhandel kopen of bestellen via bijvoorbeeld bol.com.

BLOGGER

Website | + berichten

Ruim 30 jaar ervaring in de kinderopvang en gek op taal. In mijn rol als redacteur van TO BE Kinderopvang komen deze twee prachtig samen. Ik redigeer alle blogs en samen met eigenaar Jeroen beheer ik de website en socialmediakanalen, en onderhoud ik het contact met bloggers.

Gestart in de kinderopvang als gastouder

Toen onze oudste zoon geboren werd, had ik geen vaste baan. Hem laten opvangen op een kinderdagverblijf lag daarom niet voor de hand. Maar omdat ik het voor zijn ontwikkeling heel belangrijk vond dat hij met andere kinderen speelde, werd ik gastouder. Dat ben ik een jaar of 6 met heel veel plezier geweest, tot de jongste naar de basisschool ging.

Pedagogisch medewerker kdv

Ik ging bij een kinderopvangorganisatie werken en ben daar uiteindelijk 25 jaar gebleven. De eerste 12 jaar werkte ik op verschillende kinderdagverblijven. Als pedagogisch medewerker met een vaste groep en als invalkracht.

Communicatiemedewerker

Nadat ik een verhalenwedstrijd voor pedagogisch medewerkers won, vroeg de directeur van de kinderopvangorganisatie mij om de teksten voor de promotiefolders te schrijven. Van het een kwam het ander en uiteindelijk heb ik ruim 13 jaar als allround communicatiemedewerker gewerkt.

En nu: locatie-onafhankelijk freelancer

In 2019 – ik was toen 57 jaar - heb ik ontslag genomen en ben zzp’er geworden. Samen met mijn man die met vervroegd pensioen is, reis ik nu een groot deel van het jaar. Onderweg werk ik als webredacteur en tekstredacteur. ‘Living the laptoplife’.

Gerelateerde berichten