Deze intensieve periode waar we nu allemaal in zitten, met allerlei richtlijnen en protocollen, met veel ziekmeldingen en steeds weer schakelen, kost veel energie. En dan heb ik het niet eens over de balans werk-thuis, waar velen stoeien met thuiswerken en gezin. Ondanks dat deze periode veel energie vraagt, is er een ‘geheime’ bron van energie die we kunnen aanspreken. In deze blog krijg je 3 vragen zodat jij ook kan gaan starten met het tappen van energie uit je eigen bron!

Voortdurend alert

Door de toestanden waar we nu inzitten, ontstaat er een bepaalde focus, namelijk op regels en protocollen. De wereld lijkt wel gefocust op ‘gevaar’ en dit zet toch een bepaald systeem in ons aan. Zonder dat je het misschien doorhebt, is ons stresssysteem geactiveerd. Elke locatie heeft een locatieplan om zo veilig mogelijk te kunnen werken, we verwachten van iedereen een alerte houding. Bijvoorbeeld: worden de regels opgevolgd, houden we voldoende afstand, zijn de kinderen fit, ben je zelf fit, mag dit kind vandaag wel komen als een oudere broer/zus thuis in een quarantaine-klas zit… als we alles niet goed in de gaten houden, dreigt er ‘gevaar’.

Energielek

Als ons stresssysteem aangezet wordt dan is onze focus op alles wat mis kan gaan, op wat niet kan, op het ontdekken van eventueel nog meer gevaar. En mix dit met de cliché-eigenschappen die de meeste vrouwen bezitten (meestal zoeken wij het liefst geen gevaar op, toch?) en je hebt een goede basis voor een heleboel stress en energielekken in de kinderopvang! We kennen de gevolgen allemaal wel van stress en vermoeidheid. Dit is nou net niet wat we nodig hebben! We willen teams die stralen, die energie hebben voor 10 en eigenlijk willen we onszelf ook precies zo voelen!

Dus, kan je wel wat energie gebruiken? Dan kan jij daar helemaal zelf voor zorgen! Ga op zoek naar je eigen ‘geheime’ energiebron! Want je weet dat als je bruist van de energie je samen nog meer waarde creëert. Hier heb je wel wat omdenk-kracht voor nodig, maar ook focus en ontspanning.

Focus op jouw WHY

Stap 1 – neem een kopje thee en staar even uit het raam en focus je op jouw WHY. Het werken vanuit jouw WHY (zoals we die kennen van Simon Sineks inspirerende talk) is zo ontzettend belangrijk om weer bij je eigen kern stil te staan en je drive te voelen!

Stap 2 – Neem deze 3 vragen om over na te denken:

1. Waarom heb jij voor dit werk gekozen? Wat is wat je werkelijk wilt brengen?
2. Wanneer ontstaat er een glimlach op je gezicht als je op je werk bent?
3. Wie ken jij die jou enorm inspireert? Dat wanneer je hem of haar spreekt een soort energieboost krijgt?

Stap 3 – Schrijf op wat er in je opkomt. Bedenk hoe je elke werkdag de focus gaat leggen op deze 3 vragen. Laat deze 3 vragen jou helpen om bevlogen aan het werk te blijven en je geluksmomenten op de dag bewust te maken. Het resultaat? Probeer het eens en laat het me weten!

Doe inspiratie op

Wat ook enorm kan helpen om meer energie te krijgen, is inspiratie opdoen! Virtueel een kijkje nemen bij de buren, succesverhalen horen van anderen over hoe zij het doen of door het volgen van inspirerende online evenementen. Klik eens verder en ontdek een gaaf online evenement voor meer energie in je werk.

Gerelateerde berichten