Op mijn locatie heb ik een bijzonder boek mogen proberen: De koe die een ei legde. Ik wil graag met jullie mijn ervaringen delen, want wie weet kunnen jullie er wat mee! Persoonlijk vind ik dat je dit boek niet mag missen!

Het is een heel mooi prentenboek dat met zijn uiterlijk al de aandacht trekt. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Andy Cutbill & Russel Ayto en is uitgegeven door Lemniscaat. Ik verklap uiteraard nog niet het hele verhaal, maar wat nou als iedereen om je heen een bijzonder talent heeft en jij jouw talent maar niet kan vinden? Dan is er altijd iemand die jou daarbij kan helpen.

In dit geval hadden de kippen een geheimpje. Op een ochtend wordt de koe wakker en krijgt ze de schrik van haar leven, want ze had een ei gelegd met echte koeienvlekken. Een koe die een ei kan leggen, dat is toch erg merkwaardig? Het nieuws kwam in de krant en de hele stad wist ervan. De boer was enorm trots.

De andere koeien, die een beetje jaloers zijn, vertrouwden het niet, maar iedereen moest wachten, wachten en nog langer wachten tot het ei uit kwam. Wat er uit het ei kwam verraste iedereen!

De tekst is goed geschreven en met een passend taalgebruik voor de kinderen. Ook zijn er mogelijkheden om samen te tellen, de illustraties te bespreken en geluiden van dieren te oefenen.

Gerelateerde berichten