De Verhalenwinkel heeft een mooi en uitgebreid assortiment boekjes voor de allerkleinsten; stoffenboekjes, voelboekjes, boekjes met mooie zachte geluiden, boekjes met contrast en boekjes om uit voor te lezen… Ja dat kan al, zo klein als ze zijn!

Bij baby’s van 3-4 maanden kun je boekjes voorlezen met plaatjes, mits het eenvoudige plaatjes zijn met veel contrast en weinig details. Dus veel zwart en wit en primaire kleuren. Wanneer ze ongeveer 9 maanden zijn, kun je beginnen met korte zinnen, het liefst op rijm. Dat ontspant, want de verhaallijn zal ze nog ontgaan.

Advertentie

Sportieve Pedagogisch medewerker BSO (6-8 jr) Sportieve Pedagogisch medewerker BSO (6-8 jr) Samen met een collega begeleid je een groep enthousiaste kinderen van groep 3/4 die graag naar de BSO komen. Je bedenkt samen ontwikkelingsgerichte  individuele en groepsactiviteiten en biedt elke middag MEER INFO ALLE VACATURES Odijk (vlakbij Utrecht)

Warm en veilig

Bij het voorlezen voor de allerkleinsten gaat het vooral om de rituelen eromheen en de sfeer van het voorlezen. Je creëert een veilige omgeving, vaak ligt de baby bij je op schoot terwijl je voorleest en dat geeft een warm en veilig gevoel. Daarnaast zijn je stem, je hartslag en het ritme van de woorden prettige ontspannen facetten die het plezier in lezen al jong stimuleren.

Spelenderwijs de taalontwikkeling stimuleren

Kindjes van ruim één jaar oud zullen steeds meer herkennen en aanwijzen. Ze leren zo spelenderwijs ontzettend veel woorden, en krijgen gevoel voor zinsopbouw. Taal wordt zo op speelse wijze een wezenlijk onderdeel in hun leven. Daar hebben ze nog lang profijt van.

Bestel een boekenpakket voor kinderen van 0 – 1,5 jaar

Tip: via de webwinkel van TO BE Kinderopvang kun je een mooi standaard boekenpakket voor de allerkleinsten bestellen.

BLOGGER

Website | + berichten

Ik ben Merel van der Ham en oprichter en eigenaar van De Verhalenwinkel, dé plek voor mooie en bijzonder kinderboeken van 0 tot 12 jaar. Wil je graag een mooie en kwalitatief goede collectie kinderboeken op je locatie, waar ook gedacht is aan de allerkleinste? Neem dan contact op met De Verhalenwinkel of bezoek het congerstival Out of the BOX.
Wij verzorgen ook presentaties Leesbevordering voor ouders en/of PM’ers. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op onze website.

Gerelateerde berichten