Heb jij peuters of kleuters op de groep die van dino’s houden? Dan is dit boek een absolute aanrader! Toegegeven, ik was niet meteen laaiend enthousiast toen ik dit boek voor het eerst las, maar de kinderen op mijn groep waren dat wel direct en dát werkt aanstekelijk!

Het is niet echt  een voorleesboek, maar het is wel heel geschikt om samen met de kinderen te ontdekken wat er allemaal op de bladzijde staat.  De gekleurde afbeeldingen spreken enorm aan en wat is er op iedere bladzijde veel te zien! Op bladzijde 1 staat de mij al bekende stegosaurus, maar ook de glyptodon bijvoorbeeld. De kinderen vinden het fantastisch om deze namen te leren. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien als zij aanwijzen wat ze hebben onthouden.

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Als pedagogisch medewerker dien je de kinderen in een leeftijdscategorie van 2 t/m 3 jaar te begeleiden. Van belang is dat je van kinderen houdt en je kunt inleven in MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam

Het is woensdag en we hebben een flinke groep peuters en kleuters deze ochtend. Omdat het boek groot is en van stevig karton laat ik het , nadat we het samen hebben doorgekeken, bij het groepje kinderen liggen. Een aantal jongens en een meisje blijven bij het boek hangen. Ze wijzen elkaar dingen aan in het boek. Dinosaurussen uit alle gebieden zijn vertegenwoordigd en het grappige is dat je in sommige dino’s ook dieren van nu kan herkennen en dat merken de kinderen ook op! Eentje lijkt op een giraffe vinden zij, met zijn lange nek. We zien ook dino’s die lijken op vogels, krokodillen,vissen en schildpadden.

Het boek prikkelt de fantasie en al snel is het clubje kinderen veranderd in, jawel: GEVAARLIJKE dino’s. Ze brullen en rennen door de kamer! Gelukkig is het mooi weer en kunnen we lekker buiten verder dinosaurusje spelen! Volgende week ga ik weer verder met dit boek. Ben benieuwd wat ze hebben onthouden!

Liefs,
Doortje

BLOGGER

+ berichten

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Gerelateerde berichten