Heb jij een kleintje dat van dino’s houdt? Of heb je een peuter die minutenlang naar plaatjes kan kijken? Dan is dit boek een absolute aanrader! Toegegeven, ik was niet meteen laaiend enthousiast toen ik dit boek voor het eerst las, maar de kinderen op mijn groep waren dat wel direct en dát werkt aanstekelijk!

Het is niet echt  een voorleesboek, maar het is wel heel geschikt om samen met peuters te ontdekken wat er allemaal op de bladzijde staat.  De gekleurde afbeeldingen spreken ontzettend aan en wat is er op iedere bladzijde veel te zien! Op bladzijde 1 staat de mij al bekende stegosaurus, maar ook de glyptodon bijvoorbeeld. De kinderen vinden het fantastisch om deze namen te leren. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien als zij aanwijzen wat ze hebben onthouden.

Het is woensdag en we hebben een flinke groep peuters en kleuters deze ochtend. Omdat het boek groot is en van stevig karton laat ik het boek, nadat we het samen hebben doorgekeken, bij het groepje kinderen liggen. Een aantal jongens en 1 meisje blijven bij het boek hangen. Ze wijzen elkaar dingen aan in het boek. Dinosaurussen uit alle gebieden zijn er in vertegenwoordigd en het grappige is dat je in sommige dino’s ook dieren van nu kan herkennen en dat merken de kinderen ook op! Eentje lijkt op een giraffe vinden zij, met zijn lange nek. We zien ook dino’s die lijken op vogels, krokodillen,vissen en schildpadden.

Het boek prikkelt de fantasie en al snel is het clubje kinderen veranderd in, jawel: GEVAARLIJKE dino’s. Ze brullen en rennen door de kamer! Gelukkig is het mooi weer en kunnen we lekker buiten verder dinosaurusje spelen!

Volgende week ga ik weer verder met dit boek. Ben benieuwd wat ze hebben onthouden!

Liefs,

Doortje

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Draadloze oortjes en verrekijkers, het creatief proces

Draadloze oortjes en verrekijkers, het creatief proces

Sinds een maand ben ik weer in Nederland. Afgelopen tijd heb ik grappige en ook ontroerende voorbeelden gezien van creatief ...
Lees meer
Spelen, leren en oefenen met Praattoppers van de Filosofiejuf!

Spelen, leren en oefenen met Praattoppers van de Filosofiejuf!

Vandaag geen recensie over een boek, maar iets anders… Werk jij ook met groepen? Waarbij de communicatie misschien niet altijd ...
Lees meer
'Moet je zien!' prikkelt de fantasie!

‘Moet je zien!’ prikkelt de fantasie!

Moet je zien! Ik weet zeker dat jullie net als ik weten wat een tomeloze fantasie onze peuters hebben! Heerlijk ...
Lees meer
Knutselen maar!

Knutselen maar!

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over knutselen met jonge kinderen.  Het blijkt dat volwassenen het soms best ...
Lees meer

Andere berichten

Actie 'Geef mij maar een boek' van start, gratis lesbrief voor scholen

Actie ‘Geef mij maar een boek’ van start, gratis lesbrief voor scholen

 Vandaag gaat de tweede editie van de landelijke boekhandelsactie 'Geef mij maar een boek' van start. Tijdens de actie is ...
Lees meer
Huh?

Huh?

Uitspraakfoutjes bij jonge kinderen zijn vaak grappig en schattig. Een woord klopt net niet helemaal maar je kunt gemakkelijk raden ...
Lees meer
No Pasar!

No Pasar!

Treedt niet binnen, zegt de tekst in koeienletters op de vloer. Ik maak toch dat extra stapje en stuit op ...
Lees meer
Fotografie: diafragma & scherptediepte

Fotografie: diafragma & scherptediepte

In mijn voorgaande blog heb ik twee tips gegeven voor het verbeteren van foto's van kinderen. Voor degene die zijn ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]