Heb jij een kleintje dat van dino’s houdt? Of heb je een peuter die minutenlang naar plaatjes kan kijken? Dan is dit boek een absolute aanrader! Toegegeven, ik was niet meteen laaiend enthousiast toen ik dit boek voor het eerst las, maar de kinderen op mijn groep waren dat wel direct en dát werkt aanstekelijk!

Het is niet echt  een voorleesboek, maar het is wel heel geschikt om samen met peuters te ontdekken wat er allemaal op de bladzijde staat.  De gekleurde afbeeldingen spreken ontzettend aan en wat is er op iedere bladzijde veel te zien! Op bladzijde 1 staat de mij al bekende stegosaurus, maar ook de glyptodon bijvoorbeeld. De kinderen vinden het fantastisch om deze namen te leren. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien als zij aanwijzen wat ze hebben onthouden.

Het is woensdag en we hebben een flinke groep peuters en kleuters deze ochtend. Omdat het boek groot is en van stevig karton laat ik het boek, nadat we het samen hebben doorgekeken, bij het groepje kinderen liggen. Een aantal jongens en 1 meisje blijven bij het boek hangen. Ze wijzen elkaar dingen aan in het boek. Dinosaurussen uit alle gebieden zijn er in vertegenwoordigd en het grappige is dat je in sommige dino’s ook dieren van nu kan herkennen en dat merken de kinderen ook op! Eentje lijkt op een giraffe vinden zij, met zijn lange nek. We zien ook dino’s die lijken op vogels, krokodillen,vissen en schildpadden.

Het boek prikkelt de fantasie en al snel is het clubje kinderen veranderd in, jawel: GEVAARLIJKE dino’s. Ze brullen en rennen door de kamer! Gelukkig is het mooi weer en kunnen we lekker buiten verder dinosaurusje spelen!

Volgende week ga ik weer verder met dit boek. Ben benieuwd wat ze hebben onthouden!

Liefs,

Doortje

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

En dan schrik je van je eigen gedachte.....

En dan schrik je van je eigen gedachte…..

Het is mooi weer en de terrassen zitten behoorlijk vol. Ik was blijkbaar niet de enige die een strandwandeling had ...
Lees meer
Ouderwets buitenspelen vandaag: tikkertje

Ouderwets buitenspelen vandaag: tikkertje

Met de BSO-kinderen zijn we in een boomgaard aan het spelen. Tijdens het limonade drinken horen we een bijzonder geluid ...
Lees meer
Plan(t)tijd

Plan(t)tijd

Tja, ik kan het niet ontkennen. Ik snap het en ik begrijp het. Als ik zelf binnen bij de kachel ...
Lees meer
IJs en ijskoud

IJs en ijskoud

Op het moment dat ik dit blog schrijf is het koud. Nou ja, koud... Het vriest een beetje en het ...
Lees meer

Andere berichten

Hoe "eigen-wijs" ben jij?

Hoe “eigen-wijs” ben jij?

Als pedagogisch coach ben ik dagelijks op verschillende groepen te vinden. Om zo te voelen en te kijken waar mijn ...
Lees meer
Bloemkool, leef jij? Filosoferen met kleuters

Kleuters stellen vragen aan een bloemkool

Leg een bloemkool in de kring en voor je het weet ben je met kinderen aan het filosoferen. Zoals deze ...
Lees meer
Durven doen wat je raakt!

Durven doen wat je raakt!

Wist je dat één van de belangrijkste voorspellers voor klanttevredenheid de werkbeleving van medewerkers is? Benut de talenten en interesses ...
Lees meer
Het inrichten van een kinderdagverblijf is zo eenvoudig nog niet

Het inrichten van een kinderdagverblijf is zo eenvoudig nog niet

Hoe richt je een kinderdagverblijf goed in? Je zou denken dat het niet zo ingewikkeld is een kinderdagverblijf, buitenschoolseopvang of ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]