Moet je zien!
Ik weet zeker dat jullie net als ik weten wat een tomeloze fantasie onze peuters hebben! Heerlijk vind ik dat en ik ga er graag in mee. De doos is een boot, of een huis, of een hok, een auto, een paard, tafel, blok, schildersezel, of… gewoon een (verhuis)doos. In het boek waar ik jullie vandaag mee wil laten kennismaken, wordt die fantasie geprikkeld en geloof mij, heel veel moeite om er activiteiten bij te verzinnen hoef je zelf niet doen, want bij mij begonnen de kinderen gelijk te spelen!

Mooi, kleurrijk en niet te druk

Het boek van Milja Praagman heet Moet je zien! De voorkant is mooi, kleurrijk en niet te druk. Binnenin staan ook mooie prenten en de teksten zijn lekker kort. Ideaal voor het groepje peuters dat vandaag bij mij op de groep is en ook de dreumesen kijken, luisteren en wijzen mee!
Hé wat ligt daar? Egel vindt op bladzijde 1 een stok en is daar heel blij mee! Zijn stok wordt een zwaard en hij laat het trots zien aan zijn vriendjes Muis, Merel en Mol. Maar die kijken niet… Egel probeert van alles om hun aandacht te trekken, maar het lukt niet en dan… breekt de stok. Het breken van de stok zorgt ervoor dat Egel de stok anders bekijkt en de stok verandert in een …. Nee, ik verklap natuurlijk niet alles! Maar jullie mogen van mij aannemen dat de stok verschillende betekenissen krijgt en dat Muis, Merel, Mol en Egel fijn samen zullen spelen!

Advertentie
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

Zelf aan de slag!

Na het lezen van het boek had ik buiten in de tuin een bos takken liggen; grote en kleine,dikke en dunne. Takken die de kinderen konden breken en stevige die ze niet konden breken. De meeste kinderen gebruikten de stok eerst als de voorwerpen uit het boek, maar al snel zag ik dat stokken én andere materialen gebruikt werden op manieren die ik zelf niet had kunnen bedenken. Mooi he? Dit boek leent zich trouwens ook heel goed om een leuke peuteryogales op te schrijven!
Ik ben benieuwd, kenden jullie dit boek al? En bedenken jullie ook vaak activiteiten die de kinderen mogen doen bij een boek? Zo ja, wat zou jij bedenken, of wat heb jij al gedaan na het lezen van dit boek? Laten we elkaar inspireren!
Liefs, Doortje

Win!!

TO BE Kinderopvang mag een exemplaar weggeven. Wil jij graag kans maken om dit leuke prentenboek te winnen, schrijf je in op onze nieuwsbrief door je gegevens hieronder in te vullen. Wie weet sturen we het boek naar jou op!
Dinsdag 9 oktober 2018 maken we de winnaar bekent.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Gerelateerde berichten