Heb je in je gastgezin of kindercentrum veel aandacht voor natuurbeleving en avontuurlijk spel? Dan mogen deze boeken niet in je boekenkast ontbreken! De Verhalenwinkel selecteerde ze voor je en bespreekt ze hieronder.

Het wonder van het ei, Andreas Német- Hans-Christian Schmidt

Leeftijd: 3+
Karton boek met bewegende delen

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Als pedagogisch medewerker dien je de kinderen in een leeftijdscategorie van 2 t/m 3 jaar te begeleiden. Van belang is dat je van kinderen houdt en je kunt inleven in MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam

Dit is een prachtig boekje waarin het ei de hoofdrol heeft. Dikke kartonnen bladzijden met bewegende delen, het ei hoor je echt kraken wanneer het breekt, het kuikentje verschijnt langzaam…. een boekje vol belevenissen voor de allerkleinsten. Frisse illustraties, korte zinnetjes en een hoop te zien… echt een peuterboekje om de lente mee te beginnen.

In het bos van Ingela P. Arrhenius, Gottmer

Een boekje om in te kijken én om mee te spelen. De fijne dikke kartonnen bladzijde zijn peuterproof. Iedere pagina heeft een andere vorm, het gaat van klein naar groot. Daardoor zie je het hele bos als je het boekje helemaal opvouwt en op tafel zet. De mooie frisse retro-illustraties van de Zweedes Ingela P. Arrhenius zorgen ervoor dat het zowel voor kinderen als hun ouders een leuk item is voor in de kast…. of juist voor op de kast! Het boekje is ook verkrijgbaar in de versie Op de kermis.

De Grond onder je voeten, Charlotte Guillan en Yuval Zommer, Lemniscaat

Een reis naar het binnenste van de aarde in een uitklapboek van wel 2 meter! Hoe cool is dat! Super leuk om op de bso te gebruiken en samen op ontdekking te gaan. Super origineel en aantrekkelijk uitgevoerd en boordevol nuttige en leuke informatie over de aarde en wat daarin allemaal verscholen ligt. Ook leuk om naar aanleiding van dit boek een eigen uitklapboek met de kinderen te maken!

BLOGGER

Website | + berichten

Ik ben Merel van der Ham en oprichter en eigenaar van De Verhalenwinkel, dé plek voor mooie en bijzonder kinderboeken van 0 tot 12 jaar. Wil je graag een mooie en kwalitatief goede collectie kinderboeken op je locatie, waar ook gedacht is aan de allerkleinste? Neem dan contact op met De Verhalenwinkel of bezoek het congerstival Out of the BOX.
Wij verzorgen ook presentaties Leesbevordering voor ouders en/of PM’ers. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op onze website.

Gerelateerde berichten