Ze staan weer voor de deur, de Nationale Voorleesdagen! In dit blog wil ik jullie kennis laten maken met het boek Ik ben bij de dinosaurussen geweest van Floor de Goede & Edward van de Vendel.

Ik moet eerlijk bekennen, dat toen ik het boek voor het eerst zag dacht: dit is een echt jongensboek. Grote stoere, gevaarlijke dinosaurussen, daar staat dit boek vol mee! Het boek heeft weinig tekst en laat daardoor veel over aan de beleving van de kinderen. De prenten in dit boek zijn kleurrijk en er is veel op te zien.  Het gaat over een jongetje dat bij de dinosaurussen is geweest. Er wordt kennis gemaakt met verschillende dinosaurussen, bekende, zoals de triceratops en onbekende dinos’ zoals de lambeosaurus.  Samen gaan ze op avontuur. De zussen (de oudste en de liefste) vinden dino’s stom, of schattig, maar geloven niet dat hij bij de dinosarussen is geweest en dat is heel stom!

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 2-3 jaar Als pedagogisch medewerker dien je de kinderen in een leeftijdscategorie van 2 t/m 3 jaar te begeleiden. Van belang is dat je van kinderen houdt en je kunt inleven in MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam

De kinderen aan tafel wijzen veel aan terwijl ik voorlees. En blijkbaar is het toch niet alleen een boek voor jongens, want ook de meiden doen enthousiast mee! Ik vind het leuk dat het taalgebruik niet te kinderachtig is. Het nodigt uit om met begrippen te experimenteren. Zo is er een oudste zus. Wie heeft er thuis nog meer een oudere zus? Of misschien ben je zelf juist wel de oudste thuis. En wie is eigenlijk de oudste van onze groep? De kinderen zijn het er over eens, dat ben ik. Ik ben 7! (Mijn dag is weer goed!)
Zoals jullie weten, vind ik het erg leuk om na het lezen van  het boek er nog een activiteit aan te koppelen. Jullie ook? Hier alvast een paar ideetjes:

  • Voetafdrukken maken en zo een dinospoor maken.
  • Kennismakingsspelletjes. Want het jongetje kent niet alle dino’s.
  • Spannend en leuk. Sommige bladzijdes zien er spannender uit. Teken zelf eens een gevaarlijke dino, of juist een lieve! Heel leuk om te zien, welke kleuren de oudste peuters gebruiken bij spannend en schattig.
  • Van een paar oude sokken heb ik handpoppen gemaakt. De dino-avonturen komen zo spontaan tot leven! Wat verschillende kleuren sokken, bij de een wat vleugels, bij de ander tanden, en natuurlijk ogen en de kinderen vinden het stoere dino’s!
  • En natuurlijk heb ik ook een paar yogaoefeningen gedaan en de Dinodans!

Ik wens jullie heerlijke Voorleesdagen! Geniet er van.

Liefs,
Doortje

BLOGGER

+ berichten

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Gerelateerde berichten