Als je als kinderdagverblijf, peuteropvang of gastouder Kleine Koningsspelen organiseert voor de kinderen van 0 – 4 jaar, hoort daar natuurlijk ook een Koningsdagontbijt bij.  Wij inspireren je graag met onderstaande tips voor een superlekker en gezond ontbijt. Extra feestelijk wordt het natuurlijk als je ook de ouders en opa’s en oma’s uitnodigt.

Driekleur

Wat dacht je van een heerlijk fruit en yoghurt ontbijt in de kleuren rood, wit, blauw en oranje? Maak mooie bordjes met frambozen of aardbeien, yoghurt of kwark, bosbessen of druiven in stukjes gesneden. Maak er een mooie rondje om heen met mandarijnen.

Advertentie

Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam

Appeltjes van oranje

Natuurlijk hoort daar een klein glaasje jus d ‘oranje bij. Uiteraard vers geperst. Dit is een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Je kunt daar ook een leuke ouder-kind activiteit van maken.

Zomerkoninkjes

Hoe koninklijk willen we het hebben? Heerlijke aardbeien vindt bijna ieder kind lekker. Leg de aardbeien op een bord of schaaltjes en laat de kinderen zelf pakken. Het is erg leuk om ook aardbeienplanten te hebben op de opvang en samen met de kinderen de groei van de aardbeien te volgen. Met als toppunt de rijpe aardbeien te oogsten. Wist je dat hoe vaker je spelenderwijs praat over groente en fruit hoe nieuwsgieriger kinderen worden naar de smaak van groente en fruit?

Wensappels

Wil je dat de ouders een bijdrage leveren aan het ontbijt? Maak dan appels van papier en schrijf op iedere appel wat je zou willen dat de ouders meebrengen. Hang de papieren appels op aan de muur en laat de ouders een appel kiezen. Een leuke methode om de ingrediënten van het ontbijt te coördineren zodat je niet voor verrassing op de dag zelf komt te staan. Niets is zo onhandig om 6 bakken fruit te hebben en geen boterhammen.

Lekker oranje

Tijdens en na de beweegactiviteiten krijgen de kinderen natuurlijk dorst en trek in wat lekkers. Zet mooie oranje worteltjes neer. Of oranje snoeptomaatjes. Maak een pan pompoensoep. Kleine stukjes gegrilde pompoen. Wortel-pompoenspread voor op de boterham. Vul grote doorzichtig tapkannen met water en schijfjes sinaasappels of mandarijntjes er in. Of alleen maar water. Zet de tapkan op laat zodat de kinderen zelf hun beker water kunnen tappen.

BLOGGER

Website | + berichten

Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen en trajecten op de werkvloer in de kinderopvang. Met onze aanpak zorgen we met elkaar voor een vitale kinderopvang.

Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen, trajecten en workshops zijn praktisch en prikkelend.

Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van;
-Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders.
-Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim.
-Spelenderwijs Bewegen, Lekker Fit! en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme.

Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!

Gerelateerde berichten