Mijn naam is Danny Teders, ik werk als organisatiecoördinator bij onze BuitenSpeelOrganisatie Natuurfontein. Als kind had ik het geluk om op te groeien in een regio van Nederland waar natuur goed vertegenwoordigd is: Twente.

Jeugdherinneringen opdoen

Dit was in de tijden dat je ’s ochtends tegen je moeder vertelde dat je na schooltijd bij een vriendje ging spelen, om vervolgens met z’n tweeën of met meer, de hele dag op pad te zijn. Buiten.. in de bomen, in onze zelfgemaakte hutten of rennend over de grasvelden. Tegen de avond, op het moment dat de lantaarnpalen weer aangingen, je melden voor het avondeten om vervolgens te vertellen dat je een leuke dag hebt gehad. Wat we hadden gedaan? Waar we waren geweest? Welke risico’s hadden we genomen? Het enige wat mijn ouders wisten waren de verhalen die ik ze vertelde (althans, dat dacht ik).

Advertentie

Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Pedagogisch medewerker BSO ‘t Mouwtje – Bussum (27,5 uur p/w) Pedagogisch medewerker BSO 't Mouwtje - Bussum (27,5 uur p/w) Heb jij een enorme dosis energie en enthousiasme? Ga je graag met de kinderen op excursie of bedenk je de leukste activiteiten? En werk je graag op een grote locatie MEER INFO ALLE VACATURES Bussum Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere

Onze vestigingen zitten grotendeels in de stad Amsterdam. Daar waar de bevolkingsdichtheid groter is dan de regio waar ik opgroeide en veel minder natuur is. De behoefte bij kinderen om de vrijheid en buiten te ervaren is er niet minder om! Dat is de reden waarom Natuurfontein bestaat. We willen de kinderen de (stads)natuur laten ervaren en beleven. Jeugdherinneringen laten opdoen binnen een veilige context, maar juist met risicovol spelen. Het maken van vuur, beklimmen van de hoogste bomen of het werken met messen zijn bij ons een dagelijkse activiteit.

Waarom is het bij ons dan een jungle?

Bij Natuurfontein is het werk verdeeld over vier groepen: kinderen, ouders, medewerkers en organisatie. Zoals bij iedere kinderopvang hebben ook wij met deze groepen te maken. Daarbij is in de jungle van de groene bso iedere groep een klein oerwoud op zich. Denk bij de kinderen aan de prikkels die ze gedurende de hele dag krijgen, zoals de iPad, televisie, specifieke voeding, prestatiedruk op school en de stempels op hun voorhoofden. En bij ouders aan de overbezorgdheid, het verwachtingspatroon en de nieuwe kleren die vies worden (verschrikkelijk natuurlijk). Uitdagingen die we overal in de kinderopvang tegenkomen, maar die door ons concept (naar buiten gaan) onder een vergrootglas komen te liggen.

Om met deze verantwoordelijkheid om te kunnen gaan heb je medewerkers met passie nodig. Pedagogisch professionals die de meerwaarde van natuur en buiten beleven zien, maar ook risico’s met kinderen aan durven te gaan. Wat doe je als jezelf hoogtevrees hebt, maar het kind wel de boom in wil? Hoe ga jij om met vreemden in de parken van Amsterdam? De lente vinden we allemaal een fijne periode, maar ook de winter? Pedagogisch medewerker zijn vereist de nodige kwaliteiten, maar bij Natuurfontein komt daar een schep bovenop.

Bij de groep ‘organisatie’ komen zaken als financiën, toekomstplannen en wetgeving aan de orde. Bijvoorbeeld: een binnenruimte moet aan allerlei regels voldoen, maar wij zijn nooit binnen. Of giftige planten die verwijderd dienen te worden, maar we hebben nog geen akkoord van de gemeente om dit voor het hele Vondelpark te doen. Dit vraagt de nodige creativiteit en open communicatie met de GGD. Alsof dit nog niet voldoende uitdaging biedt, wil Natuurfontein dit organiseren binnen een zoveel mogelijk zelfsturende organisatie. Minimale hiërarchie, verantwoordelijkheden bij de vestigingen en betrokkenheid van de medewerkers.

BLOGGER

Website | + berichten

Mijn naam is Danny Teders, werkzaam als Organisatie Coördinator bij onze BuitenSpeelOrganisatie Natuurfontein. Het is mijn rol om de teams dusdanig te ondersteunen dat zij dagelijks met de kinderen buiten avonturen kunnen beleven.

Centraal staan daarbij de kinderen, onze ‘natuurtalenten’. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen natuur en buitenspelen nodig hebben voor een evenwichtige groei en ontwikkeling. Dat blijkt uit diverse onderzoeken, maar ervaar ik ook in de dagelijkse praktijk.

Natuurfontein biedt daarom kinderopvang aan waarbij kinderen zoveel mogelijk buiten zijn, in de (stads)natuur. We streven ernaar dat elk kind prachtige jeugdherinneringen creëert in zijn/haar tijd bij Natuurfontein.

Gerelateerde berichten