Als geen ander weet je als professional hoe belangrijk geletterdheid voor een kind is, hoezeer schoolsucces en een kansrijke toekomst daar mee samenhangen. En dat niet alleen: lezen en voorlezen geeft ook nog eens veel plezier en een rijk gevuld leven! En voorlezen, dat begint bij prentenboeken. De droom is dan ook dat alle kinderen een prentenboeken in de kast hebben staan waar volwassenen hen uit kunnen voorlezen. En dat dat is weggelegd voor alle kinderen, rijk en arm. En dan niet zomaar wat prentenboeken, maar de allermooiste en leukste die er in Nederland te vinden zijn, prachtig gebonden en in full colour.

IK WIL EEN PRENTENBOEK! begon met DE GRUFFALO

Dat is nu niet meer alleen een mooie droom dankzij de landelijke actie Ik Wil Een Prentenboek! Met deze actie willen we het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Ieder jaar verschijnt er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker voor maar 2 euro. Zo kan iedereen een prentenboek geven en voorlezen. De actie startte een paar jaar geleden met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler! Ik kende de Gruffalo natuurlijk al als een echte klassieker. Veel kinderen maken kennis met boeken en lezen dankzij dit harige monster met zijn eeltige knieën en de slimme muis.

Wat een zonnig begin van de lente als alle kinderen in Nederland worden voorgelezen uit hetzelfde prentenboek. ’s Avonds voor het slapengaan door papa of mama, ’s middags bij de thee door opa en oma, ’s morgens op het kinderdagverblijf of school door de pedagogisch medewerker of de juf of meester, of in de boekhandel en bibliotheek door de medewerkers daar. Wat een mooi beeld!

Doe mee!

Wat kan je doen? Boekhandels organiseren voorleesacties en andere activiteiten rond Ik Wil Een PrentenBoek! Soms liggen er al contacten en anders is dit hét moment contact te leggen! De VoorleesExpress is ook op de hoogte, en organiseert mee. Je kunt natuurlijk ook je eigen voorleesfeestje organiseren.

Iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van jonge kinderen nodigen we uit om samen met de plaatselijke boekhandel voor zo veel mogelijk voorleesplezier te zorgen én zo gul mogelijk een prentenboek te geven aan ieder kind.

Gerelateerde berichten