Als geen ander weet je als professional hoe belangrijk geletterdheid voor een kind is, hoezeer schoolsucces en een kansrijke toekomst daar mee samenhangen. En dat niet alleen, lezen en voorlezen geeft ook nog eens veel plezier en een rijk gevuld leven! En voorlezen, dat begint bij prentenboeken.
De droom is dan ook dat alle kinderen een prentenboeken in de kast hebben staan waar volwassenen hen uit kunnen voorlezen. En dat dat is weggelegd voor alle kinderen, rijk en arm. En dan niet zomaar wat prentenboeken, maar de allermooiste en leukste die er in Nederland te vinden zijn, prachtig gebonden en in full colour.

IK WIL EEN PRENTENBOEK! begint met DE GRUFFALO

Dat is nu niet meer alleen een mooie droom dankzij de landelijke actie Ik Wil Een Prentenboek! Met deze actie willen we het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Ieder jaar zal er een opnieuw uitgegeven prentenboekklassieker verschijnen voor slechts 2 euro. Zo kan iedereen een prentenboek geven en voorlezen. Dit jaar start de actie voor het eerst op vrijdag 7 april met het geweldige prentenboek De Gruffalo van Julie Donaldson en Axel Scheffler!
Ik ken de Gruffalo natuurlijk als een echte klassieker. Veel kinderen zie ik kennis maken met boeken en lezen dankzij dit harige monster met de eeltige knieën en de slimme muis. Wat een zonnig begin van de lente als alle kinderen in Nederland worden voorgelezen uit de Gruffalo. ’s Avonds voor het slapengaan door papa of mama, ’s middags bij de thee door opa en oma, ’s morgens op school door de juf of meester, of in de boekhandel en bibliotheek door de echte Gruffalo zelf. Wat een mooi beeld!

Advertentie
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.

Doe mee!

Wat kan je doen? Boekhandels organiseren nu voorleesacties en andere activiteiten rond Ik Wil Een PrentenBoek! Soms liggen er al contacten met , en anders is dit hét moment contact te leggen! De VoorleesExpress is ook op de hoogte, en organiseert mee.
Iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van jonge kinderen willen we uitnodigen samen met zijn of haar boekhandel voor zo veel mogelijk voorleesplezier te zorgen én zo gul mogelijk een prentenboek te geven aan ieder kind. Op onze website hebben we hier speciaal een pagina ingericht om vast thuis, op school, in de groep ideeën over op te doen. We willen graag dat Ik Wil Een Prentenboek! vanaf nu ieder jaar een vrolijke actie is en zo veel mogelijk kinderen blij maakt!

Over Martha Baalbergen

Martha is voorzitter van de stichting Geef Mij Maar een Boek!, organisator van Ik Wil Een Prentenboek! Daarnaast is zij eigenaar van Boekhandel van der Meer in Noordwijk en was zij in 2011 Boekhandelaar van het Jaar.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten