Uit onderzoek blijkt dat baby’s veel stress kunnen ervaren in de kinderopvang. We kunnen dit verminderen, door zelf meer te ontspannen tijdens het werk. Verminder de stress van de baby’s en begin bij jezelf.

Stress bij baby’s

Het fysieke stresssysteem bij jonge baby’s is nog niet af. Zij kunnen nog heel snel van slag raken en zijn totaal afhankelijk van volwassenen om hen heen. Ze schreeuwen en huilen het uit: ‘Help mij!’ Als baby’tjes bijvoorbeeld niet direct getroost worden zijn ze oprecht in paniek. Baby’s staan nog helemaal open voor alle indrukken, dus ook voor de gevoelens van stress bij anderen om hen heen. ‘Je hebt weleens van die momenten, dat bijna alle baby’s huilen. Het lijkt wel of ze elkaar aan steken.’ Dit ‘samen huilen’ komt omdat de baby’s het horen en zien van deze stress, als hun eigen stress ervaren. Je kunt je dus wel voorstellen, dat als we als professionals gestrest zijn, dat dit een enorme invloed heeft op de baby’s.

Advertentie

Sensitieve pedagogisch medewerker die graag buiten is KDV en/of BSO Sensitieve pedagogisch medewerker die graag buiten is KDV en/of BSO Wij zoeken voor ons kindercentrum medewerkers met natuurlijk allereerst een passie voor kinderen maar ook mensen die graag veel buiten zijn en de kinderen betrekken in natuurlijke activiteiten!

Op de BSO
MEER INFO ALLE VACATURES Almere
Medewerker P&O (vervanging zwangerschapsverlof) Medewerker P&O (vervanging zwangerschapsverlof) Als medewerker P&O ben jij op de afdeling een vaste en stabiele factor. Voor onze medewerkers en leidinggevenden ben je een vraagbaak. Je werkt in een klein en hecht team MEER INFO ALLE VACATURES Lelystad

Stress bij pedagogisch medewerkers

Uit de praktijk weten we dat pm’ers, regelmatig stress-dagen hebben. ‘Maar wat heeft mijn stress dan voor invloed op de baby’s op de groep?’, zal je denken. Voor ons is een verhoogd niveau van stress zo normaal, dat we niet eens meer merken wat voor invloed dit op onszelf en onze omgeving heeft. Op een dag moeten de pmérs naast het verzorgen van de baby’s ook veel andere taken doen.

Ontstress je team!

Er wordt veel heen en weer gelopen of in en uit gelopen. Door pm’ers, maar ook door bijvoorbeeld managers en pedagogisch coaches. Je loopt even de babygroep in en uit om informatie uit te wisselen met de pm’ers. Even later kom je terug om nieuwe ouders rond te leiden. Daarna bel je de babygroep over rooster/inval. Je loopt nog even langs de babygroep om te vertellen dat het niet goed sluitende hekje morgen gerepareerd wordt. Dit zijn allemaal goedbedoelde acties, maar ze betekenen wel extra afleiding voor de pm’ers Daarnaast ervaren de baby’tjes de onrust van mensen die telkens de groepsruimte binnenlopen en voelen jouw stress en haast. Ieder signaaltje kunnen baby’s oppikken, hun systeem staat nog wagenwijd open. Dit veroorzaakt stress bij hen.

Rustmomentjes

De kunst is dus om bij jezelf te beginnen. Niet voor niets zeggen ze in het vliegtuig dat je eerst zelf een zuurstofmasker op moet doen, voordat je een kind of een ander helpt. Zorg goed voor jezelf, creëer je eigen rustmomentjes en ontspan. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, omdat we zo gewend zijn om hard te werken. Maar wil je een zorgen dat je baby’tjes in jouw opvang minder stress en meer ontspanning ervaren, begin dan bij jezelf. Het helpt om jezelf eens de vraag te stellen: wanneer ben ik gehaast, hoe gedraag ik me dan? Dit kun je ook aan je collega’s vragen.

Je houding, je intonatie, je stemvolume etc, zijn vaak anders als je gehaast of gestresst bent. Verandering begint bij bewustwording. Haal op die momenten eens bewust diep adem. Dat klinkt echt te simpel voor woorden en dat is het ook. Het is alleen de kunst om het ook te doen. Een andere tip is om iedere dag een ontspanactie voor jezelf te doen. Bedenk je eens wat op je werk ontspanning geeft. Zet bijvoorbeeld eens een ontspannen muziekje op, een geurkaarsje of een mooie foto/poster. Herinner jezelf dat ook jij recht hebt op ontspanning gedurende je werkdag. Je krijgt vanuit ontspanning juist meer gedaan of je levert kwalitatief beter werk.

Een bijkomend voordeel is dat je de medewerkers die bij jou op kantoor in en uit lopen direct een trigger tot ontspanning meegeeft. Weet jij waar je team van ontspant gedurende de dag?

BLOGGER

Website | + berichten

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Gerelateerde berichten