Daar sta ik dan, om 7.10 uur op een verlaten carpoolplaats. De reden? We gaan op schoolreisje. Met ons hele management (10 locatiemanagers, 2 managers kinderopvang en ikzelf) reizen we voor twee dagen af naar een boerderij in Woudenberg. Op het programma staan 3 workshops, gluren bij de buren bij een andere kinderopvangorganisatie en een ontspannen avondje met elkaar.

De aanleiding


Eind vorige jaar gaven de locatiemanagers aan behoefte te hebben aan meer inspiratie van buitenaf. In de dagelijkse beslommeringen komt het er te weinig van om hier tijd voor te maken. Er is altijd wel iets met meer urgentie, een zieke medewerker op de groep, een ouder met een vraag of een planningsvraagstuk. Dat liet ik mij uiteraard geen twee keer zeggen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag met de voorbereiding.

Het programma

In onze mooie vakantieboerderij ontvingen wij op de eerste ochtend een spreker op het gebied van professionele identiteit. Na een lekkere lunch reisden wij af naar een kinderopvangorganisatie om eens rond te kijken bij  ‘de buren’. ’s Avonds in het huis een lekker dinertje en daarna met z’n allen een hilarisch gezelschapsspel. Na een voor sommigen korte nacht en een lekker ontbijt brak dag twee aan. Eerst een lezing over de ontwikkeling van het kinderbrein en vervolgens een workshop leidinggeven vanuit interactievaardigheden. Een afwisselend en inspirerend programma dus.

Wat heeft het ons gebracht?

Voor iedereen zat er wel een lezing tussen met een paar eye openers. Maar de echte toegevoegde waarde van dit schoolreisje? Tijd met elkaar doorbrengen. De locatiemanagers ontmoeten elkaar niet dagelijks. En als we elkaar zien,  zijn er vergaderingen, moeten er dingen afgesproken worden. Nu maakten zij elkaar ineens twee hele dagen mee. Een stoomcursus over je eigen collega’s dus. Er werd veel gelachen, bijgepraat en ontspannen aan tafel gezeten.

Het is het waard…. Om de tijd te nemen om in elkaar te investeren. Het heeft onze groep van leidinggevenden hechter gemaakt.
Nu alleen nog nadenken waar we volgend jaar naartoe zullen gaan…

Gerelateerde berichten