Huh, wat bedoelt Daisy daar nou weer mee? Nou, precies zoals het er staat: of je € 61.000 wil verdienen in één dag. Hoef ik persoonlijk niet over na te denken. Jij dan? Alleen is het niet direct voor jezelf (hoewel: ze betalen de welbekende boterham), maar voor de kinderopvangorganisatie. Dat is namelijk wat je doet als jij een nieuwe klant binnenhaalt. En dan rekenen we voor het gemak even een kind dat 2 dagen in de week naar de opvang komt van 0 t/m 12 jaar. Aardig bedrag, niet? Nu je dit weet, kijk je misschien ook anders naar het investeren in je marketing: zowel online als offline.

Online marketing

Hoe ziet je website eruit en is deze goed vindbaar? Kan de ouder direct online een rondleiding plannen? Zijn de netto kosten kinderopvang te berekenen? Vindt er interactie plaats op social media? Wordt er online geadverteerd?

Wachtlijst? Dat meen je!

Hoe wordt de ouder te woord gestaan door de afdeling Plaatsing? Wordt er snel gereageerd? Is er plaats? Wat zeg je, een wachtlijst? Aaargh! Snel door naar de concurrent!

Maak het of kraak het dames!

De rondleiding is van doorslaggevend belang!  En dames, het moet gezegd: ik vind jullie geweldig. Vol enthousiasme praten jullie over jullie locatie, jullie kindje. Daar zijn jullie een kei in. Echt! Lekker blijven doen. Toch bespeur ik tijdens mijn vele bezoekjes aan jullie locaties als mystery guest nog vele verbeterpunten.  Laat ik het gemakkelijk maken door het even op te sommen:

  1. Stel vragen! Ja, en dan verder dan dat je wilt weten op welke dagen er opvang nodig is en per wanneer. Bijvoorbeeld ‘Wat vind je belangrijk in de opvang van je kind? Eerlijk, die vraag wordt mij nooit gesteld. En dat is juist zo belangrijk! Als je het antwoord weet kun je hier namelijk verder op inspelen.
  2. Bied altijd bij aanvang iets te drinken aan. Het lijkt een inkoppertje maar je wilt niet weten hoe vaak ik als mystery guest met een droge mond weer buiten sta. Kuch.
  3. Laat ouders jas/tas ophangen. Ook weer zo’n simpele maar gebeurt bijna nooit
  4. Sluit goed af. Geef een brochure mee en noteer (voor zover je dat nog niet wist) telefoonnummer en emailadres. Geef aan dat je na een paar dagen contact opneemt en doe dat ook. Stel plaatsing op de hoogte van de rondleiding. Zeg nooit ‘Nou, hopelijk tot ziens en als je nog vragen hebt, bel dan gerust met plaatsing.’ Killing. Maar het gebeurt. En meer dan je denkt.

€61.000 weet je nog?

Investeer dus structureel in marketing. Van de eerste oriëntatie op internet, tot en met het telefoontje/mailtje met plaatsing, tot aan de rondleiding. En weer terug. 360 graden marketing noem ik het.

Website | + berichten

Eigenaar van Het Aktie Atelier: marketing, communicatie en interim-management 100% gericht op kinderopvang. En dat al sinds 17 jaar! Wat ik doe? Veel! En snel gericht op resultaat. De naam is niet voor niets gekozen tenslotte! Denk aan: mystery shopping, websites, (web)teksten, trainingen en workshops, social media, grafische vormgeving, interim-management. Oja, de kinderopvang is enige branche waarin Het Aktie Atelier werkzaam is. En ik werk met de beste freelancers waar nodig.

"Leuk hoor, dat Aktie Atelier, maar wie ben jij eigenlijk Daisy?"

"Uh, ja, ben een doortastende veertiger en woon soms samen met mijn dochter Fenna van 16 in Arnhem-centrum (en soms is ze bij haar vader). Zelf altijd gebruikgemaakt van het KDV en BSO, dus weet heel goed waar je op let als ouder zijnde. En wat een ouder belangrijk vindt. Verder roer ik graag in allerlei potten en pannen om zo nieuwe creaties te proberen en vooral te proeven, en ben ik een actieve sporter (niet geheel vrijwillig haha). Daarnaast zie ik Curacao als mijn tweede thuis! In tegenstelling tot hier gaat daar alles een stapje (nou ja, vele stapjes) trager en is er dus minder ‘aktie!’ Ook weleens lekker voor de broodnodige balans:)"

Gerelateerde berichten