PPINK (Beroepsvereniging voor Pedagogisch Professionals in de Kinderopvang) en BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) organiseerden afgelopen donderdag een online talk over risicovol spel in de kinderopvang. Een actueel onderwerp, waar we ook op dit inspiratieplatform veel aandacht aan besteden. Je kunt de talk nog t/m donderdag 3 juni terugzien.

Zeina Bassa  van VeiligheidNL vertelde over het belang van risicovol spelen en legde uit welke vormen van risicovol spel er zijn. Daarna gingen de deelnemende ouders en pedagogisch professionals, een GGD-inspecteur en VeiligheidNL via de chat met elkaar in gesprek over risicovol spel, de dilemma’s die zij ervaren en de oplossingen daarvoor.

Waarom risicovol spelen?

Je zou kunnen denken dat risicovol spelen leidt tot meer ongelukken. Dat klinkt natuurlijk ook logisch. Maar uit onderzoek blijkt het tegenovergestelde. Het is noodzakelijk om kinderen te beschermen tegen gevaar, maar risico’s kun je toelaten. Risicovol spelen maakt kinderen motorisch vaardiger, zelfverzekerder en socialer, en uit onderzoek blijkt dat het juist leidt tot minder ongelukken dan een te beschermende houding van ouders en opvoeders.

Bekijk de online talk hier terug (de link is geldig t/m 3 juni 2021)

Website van PPINK

Website van BOinK

Gerelateerde berichten