Slide Licht je (potentiele) klanten goed voor over je tarieven! vanaf € 119,- incl. BTW per jaar GRATIS PROEFACCOUNT Slide Plaats binnen 1 uur NETTO BIJDRAGE op je website beheer module - stel zelf je design op - alle prijsstructuren GRATIS PROEFACCOUNT

PPINK (Beroepsvereniging voor Pedagogisch Professionals in de Kinderopvang) en BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) organiseerden afgelopen donderdag een online talk over risicovol spel in de kinderopvang. Een actueel onderwerp, waar we ook op dit inspiratieplatform veel aandacht aan besteden. Je kunt de talk nog t/m donderdag 3 juni terugzien.

Zeina Bassa  van VeiligheidNL vertelde over het belang van risicovol spelen en legde uit welke vormen van risicovol spel er zijn. Daarna gingen de deelnemende ouders en pedagogisch professionals, een GGD-inspecteur en VeiligheidNL via de chat met elkaar in gesprek over risicovol spel, de dilemma’s die zij ervaren en de oplossingen daarvoor.

Waarom risicovol spelen?

Je zou kunnen denken dat risicovol spelen leidt tot meer ongelukken. Dat klinkt natuurlijk ook logisch. Maar uit onderzoek blijkt het tegenovergestelde. Het is noodzakelijk om kinderen te beschermen tegen gevaar, maar risico’s kun je toelaten. Risicovol spelen maakt kinderen motorisch vaardiger, zelfverzekerder en socialer, en uit onderzoek blijkt dat het juist leidt tot minder ongelukken dan een te beschermende houding van ouders en opvoeders.

Advertentie

Vacature pedagogisch medewerker Vacature pedagogisch medewerker KDV en BSO De Rekeltjes is per direct op zoek naar een enthousiaste en flexibele pedagogisch medewerker.

Als pedagogisch medewerker  begeleid je kinderen van het KDV.

Je zorgt als pedagogisch medewerker voor
MEER INFO ALLE VACATURES Alkmaar
Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime In teamverband help jij kinderen van 0-4 jaar zichzelf te ontplooien en de wereld te ontdekken.  MEER INFO ALLE VACATURES Rotterdam

Bekijk de online talk hier terug (de link is geldig t/m 3 juni 2021)

Website van PPINK

Website van BOinK

BLOGGER

Website | + berichten

Ruim 30 jaar ervaring in de kinderopvang en gek op taal. In mijn rol als redacteur van TO BE Kinderopvang komen deze twee prachtig samen. Ik redigeer alle blogs en samen met eigenaar Jeroen beheer ik de website en socialmediakanalen, en onderhoud ik het contact met bloggers. Regelmatig blog ik ook zelf voor TO BE.

Ik ben gastouder en pedagogisch medewerker geweest, en heb 13 jaar als communicatiemedewerker bij een kinderopvangorganisatie gewerkt. Sinds 2019 ben ik locatie-onafhankelijk freelancer. Ik reis nu een groot deel van het jaar. Onderweg werk ik als webredacteur, blogger en tekstredacteur. ‘Living the laptoplife’ :-).

Gerelateerde berichten