PPINK (Beroepsvereniging voor Pedagogisch Professionals in de Kinderopvang) en BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) organiseerden afgelopen donderdag een online talk over risicovol spel in de kinderopvang. Een actueel onderwerp, waar we ook op dit inspiratieplatform veel aandacht aan besteden. Je kunt de talk nog t/m donderdag 3 juni terugzien.

Zeina Bassa  van VeiligheidNL vertelde over het belang van risicovol spelen en legde uit welke vormen van risicovol spel er zijn. Daarna gingen de deelnemende ouders en pedagogisch professionals, een GGD-inspecteur en VeiligheidNL via de chat met elkaar in gesprek over risicovol spel, de dilemma’s die zij ervaren en de oplossingen daarvoor.

Waarom risicovol spelen?

Je zou kunnen denken dat risicovol spelen leidt tot meer ongelukken. Dat klinkt natuurlijk ook logisch. Maar uit onderzoek blijkt het tegenovergestelde. Het is noodzakelijk om kinderen te beschermen tegen gevaar, maar risico’s kun je toelaten. Risicovol spelen maakt kinderen motorisch vaardiger, zelfverzekerder en socialer, en uit onderzoek blijkt dat het juist leidt tot minder ongelukken dan een te beschermende houding van ouders en opvoeders.

Advertentie

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Pedagogisch Medewerker Kinderopvang -Je werkt met vaste pedagogisch medewerkers op 1 locatie voor kinderdagopvang;
-Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, ontwikkeling en verzorging van de kinderen;
-Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg
Vacature pedagogisch medewerker Vacature pedagogisch medewerker KDV en BSO De Rekeltjes is per direct op zoek naar een enthousiaste en flexibele pedagogisch medewerker.
Als pedagogisch medewerker  begeleid je kinderen van het KDV.
Je zorgt als pedagogisch medewerker voor
MEER INFO ALLE VACATURES Alkmaar
Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Dreumesen moeten het allemaal nog leren. Op alle gebieden leg je als pedagogisch medewerker bij hen de basis voor de rest van hun leven. Dat vraagt dus om een betrokken MEER INFO ALLE VACATURES Cyclopenstraat 14, 1363TD Almere Poort

Bekijk de online talk hier terug (de link is geldig t/m 3 juni 2021)

Website van PPINK

Website van BOinK

BLOGGER

Website | + berichten

Ruim 30 jaar ervaring in de kinderopvang en gek op taal. In mijn rol als redacteur van TO BE Kinderopvang komen deze twee prachtig samen. Ik redigeer alle blogs en samen met eigenaar Jeroen beheer ik de website en socialmediakanalen, en onderhoud ik het contact met bloggers. Regelmatig blog ik ook zelf voor TO BE.

Ik ben gastouder en pedagogisch medewerker geweest, en heb 13 jaar als communicatiemedewerker bij een kinderopvangorganisatie gewerkt. Sinds 2019 ben ik locatie-onafhankelijk freelancer. Ik reis nu een groot deel van het jaar. Onderweg werk ik als webredacteur, blogger en tekstredacteur. ‘Living the laptoplife’ :-).

Gerelateerde berichten