Slide Licht je (potentiele) klanten goed voor over je tarieven! vanaf € 119,- incl. BTW per jaar GRATIS PROEFACCOUNT Slide Plaats binnen 1 uur NETTO BIJDRAGE op je website beheer module - stel zelf je design op - alle prijsstructuren GRATIS PROEFACCOUNT

Het is mooi weer en de terrassen zitten behoorlijk vol. Ik ben blijkbaar niet de enige die een strandwandeling heeft bedacht. Een man met een meisje (jaar of vier) gaan aan een tafeltje zitten. Zij bestellen een ijsje, een behoorlijk groot ijsje. Halverwege mag vader dan ook de rest opeten. Daarbij hebben de beweegkriebels de overhand genomen en moet zij op onderzoek uit. Op afstand houdt vader zijn dochter in de gaten.

Ik zal het meisje ook wel in de gaten houden klinkt mijn innerlijke stem. Ik schrik er van. Waarom denk ik dit? Er is niets afwijkend aan deze man, waardoor mijn gedachtegang te verklaren is. Had ik ook zo gereageerd wanneer het een vrouw was geweest? Ging mijn vorige blog deels niet over dit thema? 

Man en vrouw houden elkaar daardoor juist goed in balans

Ik realiseer mij, dat ik ook gewoon geconditioneerd ben door de maatschappij waarin ik leef, ondanks dat ik dat niet wil. Ik bewonder juist de man in zijn opvoedkeuzes die hij maakt. Over het algemeen zijn vaders wat losser en geven kinderen meer ruimte om te ontdekken. De man en vrouw houden elkaar daardoor juist goed in balans, wat de ontwikkeling van het kind ten goede komt. 

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Je staat als pedagogisch medewerker vier dagen per week (ma, woe, do en vr) op een 3+ groep. Op deze groep ga je de kinderen in een leeftijdscategorie van 3 MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar. Kortom, leef je uit. Spelletjes spelen, in de plassen stampen, liedjes MEER INFO ALLE VACATURES Rotterdam

Ook de mannen in de kinderopvang bieden kinderen een divers scala aan mogelijkheden om andere talenten naar boven te laten drijven. Juist door hun andere kijk op dingen, aanpak en benadering naar kinderen toe. En ook hier is de combinatie nodig om de weegschaal in het midden te houden. 

Voelen mannen zich thuis in de kinderopvang?

Ik vraag mij wel af, hoe vaak mannen in de opvang het gevoel hebben dat er wel ‘even meegekeken wordt’. Vrouwen hebben waarschijnlijk allemaal goede intenties, maar het schept geen vertrouwen. En wanneer dit te vaak gebeurt, kan het zelfs ervaren worden als niet gelijkwaardig. Zal dit ook een reden zijn waarom mannen zich niet zo thuis voelen in de kinderopvang? Ik hoor het graag. Ik zou het namelijk geweldig vinden als er meer mannen in de kinderopvang kwamen en dat het volledig zou worden geaccepteerd.

BLOGGER

+ berichten

Hallo, mijn naam is Nicole de Beer. Als invalkracht, manager en vanuit een eigen bedrijf heb ik mij altijd proberen in te zetten om meer creatieve activiteiten op het programma te krijgen binnen de kinderopvang.
Twee jaar China heeft mij heel duidelijk gemaakt dat het beschikken over een sterk ontwikkeld creatief vermogen van groot belang is. En niet enkel in Azië, mijn huidige woonplaats, maar ook in Nederland. Nederlandse kinderen krijgen steeds meer kant en klaar activiteiten aangeboden en moeten succesvol zijn binnen de aangegeven maatschappelijke kaders. Onze benadering van kinderen belemmert het ontwikkelen van creatief vermogen. En dat is zorgelijk.
Mijn blog gaat dan ook over creativiteit in de breedste zin van het woord. Creativiteit is experimenteren, fouten maken, nadenken over mogelijke processen en ruimte krijgen. Het plezier ervaren om te mogen verkennen en te ontdekken.
Groet Nicole

Gerelateerde berichten