De iPad biedt ontzettend veel gave activiteiten voor kinderen. Maar waar begin je? Ik help je graag op weg. In dit blog ga ik kort in op een paar leuke apps voor de achtplussers op de bso. Wil je meer weten? Meld je dan aan voor mijn webinar!

Clips

Ken je bijvoorbeeld de gratis app Clips? Daar kun je je eigen strip mee maken. De kinderen gaan aan de slag met foto’s en maken er uiteindelijk een film van! Het werkt heel eenvoudig. Kom je er toch niet helemaal uit? Ik heb een stappenplannetje met uitleg gemaakt. Stuur mij even een mailtje als je dat wilt ontvangen!

Swift Playgrounds

Een andere leuke activiteit is de app Swift Playgrounds. In deze app leer je in het Nederlands programmeren. Je moet voor Blyte steeds nieuwe routes maken. En deze worden steeds complexer. De kinderen leren programmeren in de codetaal Swift.

Advertentie

Oops...
No slides found, please add at least one Slide Template to the choosen language.

Hiervoor is helemaal geen programmeerkennis nodig. De app Swift Playgrounds legt je stapje voor stapje uit wat je moet doen. En je leert steeds weer nieuwe dingen.

Webinar ‘Inzet van de iPad voor achtplussers op de bso’

In mijn webinar over de inzet van de iPad voor kinderen tussen 8 – 12 jaar op de bso vertel ik je hoe je kinderen op de bso mediawijs maakt. Ik geef je volop inspiratie en heel concrete handvatten om aan de slag te gaan. Met activiteiten waar je de volgende dag mee kunt starten.

We starten met een stukje inhoud over het gebruik van media door kinderen. Je krijgt inzicht in wat passend is en hoe je er op de bso mee om kunt gaan.

Werk jij met kinderen in deze leeftijdsgroep?

Schrijf je dan nu in voor dit webinar, helemaal gratis!

Kies het moment uit de volgende 2 mogelijkheden:

De iPad gebruiken in de kinderopvang? Doen!

Ik ben trainer met een expertise op de inzet van iPads zowel voor scholen als voor de kinderopvang. Want ik geloof er echt in dat er zoveel meer mee te doen is! Juist in de kinderopvang ligt een taak om kinderen spelenderwijs mediawijs te maken.
Met mijn blogs wil ik je aanzetten om daarmee aan de slag te gaan.

Gerelateerde berichten