Toen ik in de kleuterklas zat, had mijn kleuterjuf al door dat ik toch wel heel erg veel met de letters en het lezen bezig was. Zij regelde toen dat ik af en toe naar de eerste klas mocht om daar mee te draaien. Wat was dat fijn! Een jaar later gingen we verhuizen en kwam ik in de eerste klas terecht en helaas moest ik weer opnieuw beginnen met boom, roos, vis etc. Wat vond ik dat gemeen! Dat kan toch niet! En als 6-jarig meisje riep ik dan ook: “Ik word juf! Ik wil niet dat kinderen weer hetzelfde moeten doen op school!” En inderdaad, ik werd een trotse juf.

‘Leren moet leuker worden en gewoon op je eigen manier’

Nu hebben wij een dochter en ook zij droomt al over de toekomst. Zij droomt al heel lang van een combinatiebaan. Werken in haar eigen winkel op maandag en dinsdag, als juf op woensdag, donderdag en vrijdag, en in het weekend als serveerster. Hier kwam laatst toch een beetje verandering in. “Mama, ik ga vanaf mijn 16e in een winkel en in een restaurant werken en word juf als ik later echt ga werken! De kinderen hebben mij nodig.” “Wat voor een juf ga je worden dan?” Ook dat weet zij al precies. Ze wil juf worden of kinderen begeleiden, omdat leren leuker moet worden en gewoon op je eigen manier. “Ik doe het net anders en weet nu hoe ik het doe en dat moet iedereen ook van zichzelf weten!” Elke week is ze dan ook druk bezig met het maken van werkboekjes voor haar klasgenoten. Hoort ze dat iemand de tafels lastig vindt? Zij gaat direct aan de slag met het maken van leuke werkbladen.

Advertentie

Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam

‘Ik word de nieuwe Epke Zonderland’

Ook onze zoon weet het al precies. “Ik wil niet voor een baas werken. Ik word de nieuwe Epke Zonderland.” Hij oefent dan ook dagelijks op de trampoline en gaat elke keer enthousiast naar turnen.

En wij? Wij genieten samen met de kinderen van hun dromen en hopen dat ze hun eigen droom waar kunnen maken. En wij hopen dat alle kinderen ook zo heerlijk kunnen dromen en hun eigen missie in het leven kunnen vinden! Want wat is het fijn, als je precies weet wat je wilt gaan doen en waarom.

Help alle kinderen hun dromen na te jagen!

Laten wij er met ons allen voor zorgen dat alle kinderen hun dromen na kunnen jagen en hun eigen bergtop kunnen bereiken. Dus werk je in de opvang? Houd dan rekening met het werken in de zone van de naaste ontwikkeling en de taalvaardigheden. Blijf ze uitdagen en prikkelen. Een mooie manier om dit te kunnen bereiken is het werken met de Coole KIDS Box. Met de materialen uit de Coole KIDS Box kun je spelenderwijs werken aan alle onderdelen van de ontwikkeling van het kind.

Coole KIDS Box

Kijk voor meer informatie eens op de website van de Coole KIDS Box: www.coolekidsbox.nl. Samen zorgen we er dan voor dat vele dromen uit komen!

BLOGGER

Website | + berichten

Anja Rijkens is de eigenaar van de Coole KIDS Box. Na 12 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, heeft zij er voor gekozen om samen met haar man het spelenderwijs leren op de kaart te zetten. In de Coole KIDS Box zitten ontwikkelingsmaterialen voor kinderen van 0-6 of 0-12 jaar speciaal voor de kinderopvang en gastouders. Daarnaast komen er speciale themaboxen voor het onderwijs. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor de kinderopvang. Enkele trainingen zijn: Ontwikkelingsvoorsprong, Zindelijk?!, Beelddenken, Meldcode.

Daarnaast volgt Anja ook zelf jaarlijks trainingen en ondersteunt zij als kindercoach leerlingen die uitvallen op school, pedagogische medewerkers en gastouders in de opvang die tegen problemen aanlopen.

Gerelateerde berichten