Eierkoeken: ze zijn zo lekker, maar zitten ook boordevol suikers. Ik ben ze maar zelf gaan maken, om te kijken of ze dan ook lekker zijn, en ja hoor gelukt!!
Ingrediënten voor 6 stuks:
2 grote eieren
1 theelepel honing.
100 gr amandelmeel of rogge- of tarwe- of volkorenmeel
rasp van 1 citroen
1 tl bakpoeder
Zo maak je ze:
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
Mix de eieren gedurende 10 minuten luchtig met de honing.
Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter. Eventueel kun je wat melk toevoegen, dan worden ze makkelijker luchtiger.
Was de citroen van tevoren. Ik gebruik een hele fijne rasp om mijn citroen te raspen. Voeg de rasp bij de eieren. Kan ook wat citroensap zijn, maar dan even meekloppen.
Spatel nu voorzichtig het meel met het bakpoeder door het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.
Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin. Smullen!!
Te variëren met noten, met gedroogd fruit, met appel en kaneel.
Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in een koektrommel.
Je kunt ze eventueel ook invriezen.