Bij ons op de bso maken we tijdens de zomervakantie een reis om de wereld in 80 dagen. Op een dag deden we Frankrijk aan en genoten we naast een partijtje jeu de boules van een overheerlijke picknick. Deze simpele en snelle kaneelbroodjes waren een zoete lekkernij voor bij de lunch. Ze zijn ook lekker als tussendoortje bij een kop thee.

Benodigdheden 10 stuks:

1 pakje bladerdeeg
70 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetlepels honing
1 eetlepels (kokosbloesem)suiker
1,5 eetlepel kaneel
snufje Keltisch zout
beetje kokosolie voor invetten bakplaat
bloem, zodat het deeg niet blijft plakken bij het uitrollen
topping: 1 ei + 1 eetlepel water losgeklopt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden. Maak een kaneelbotertje: prak met een vork de roomboter met de kaneel, honing, suiker en het snufje zout door elkaar tot een glad mengsel. Smeer de bakplaat in met een beetje kokosolie. Kneed het bladerdeeg tot een grote bal en rol dit uit met een deegroller. Strooi wat bloem op het werkblad, zodat het deeg niet blijft plakken. Smeer met een spatel de kaneelboter uit over de uitgerolde plak bladerdeeg. Rol de plak op (vanaf de lange kant) en snijd de rol in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter.

Leg de plakjes plat naast elkaar neer en leg er bakpapier op. Rol nu voorzichtig met de deegroller over de plakjes heen tot een halve centimeter dikte. Leg ze op de ingevette bakplaat en smeer de broodjes in met een dun laagje topping (gebruik eventueel een bakkerskwast). Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 25 minuten goudbruin. Bon appetit!

Enjoy & namasté

Zipporah

Wist je dat:
Kaneel naast een antioxidant ook een ontstekingsremmer is? Kaneel werkt ook bij een slechte adem. Kaneel heeft een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel, de koolhydraten worden rustig opgenomen en de zin om te snacken neemt af. Daarnaast zorgt het ervoor dat voedsel langer houdbaar blijft. Geniet van de smaak van kaneel en profiteer gelijk van de verborgen voordelen in gerechten, baksels ( en vergeet de kaneelthee niet).

+ berichten

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Gerelateerde berichten