Slide Licht je (potentiele) klanten goed voor over je tarieven! vanaf € 119,- incl. BTW per jaar GRATIS PROEFACCOUNT Slide Plaats binnen 1 uur NETTO BIJDRAGE op je website beheer module - stel zelf je design op - alle prijsstructuren GRATIS PROEFACCOUNT

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de bso! Daarbij moest natuurlijk iets lekkers gemaakt worden en zo geschiedde. Het werden hartige vuurpijlsnacks als traktatie bij de lunch.

Benodigdheden voor 10 hartige vuurpijlsnacks:

10 magere runderknakworstjes
pakje bladerdeeg
kaas, wortel, cherrytomaatjes of andere groente naar keuze voor de punt van de vuurpijl
stevige lange saté prikkers
melk in een kommetje

Bereiding:

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm intussen de oven voor op 210 graden. De worstjes mogen 10 minuutjes op de bakplaat of op het rooster. Schuif ze dan heel voorzichtig van de bakplaat op een schaal en laat ze even afkoelen. Prik de prikkers daarna heel voorzichtig door het worstje heen, houd daarbij ruimte vrij voor de punt van de vuurpijl.

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Je staat als pedagogisch medewerker vier dagen per week (ma, woe, do en vr) op een 3+ groep. Op deze groep ga je de kinderen in een leeftijdscategorie van 3 MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar. Kortom, leef je uit. Spelletjes spelen, in de plassen stampen, liedjes MEER INFO ALLE VACATURES Rotterdam

Snijd mooie diagonale reepjes van het bladerdeeg, waar de kinderen lange slierten van mogen kleien (‘als een lange dikke worm’). Draai deze slierten in een diagonaal om de worstjes heen en laat de kids met de vingers de bladerdeeg slierten insmeren met een beetje melk. Bak de hartige vuurpijlen in 20 minuten goudbruin, daarna even buiten de oven af laten koelen.

Prik op de punt een stukje groente en/of kaas. En pieuhwwww op naar het nieuwe jaar!

We hebben met de kids nog afgeteld van 10, 9, 8, 7, 6…. en we maakten er een echt feestje van en afsluitend een rondje met goede voornemens.

Tip: Leg de satéprikkers minimaal 10 minuten in een bakje water; ze verbranden dan niet of minder snel in de oven.
Nog een tip: Maak met de kinderen een bakje of iets van een basis/ondergrond waar je de vuurpijlprikkers in kan steken en laat ze het versieren met mooie tekeningen.

Enjoy & namasté

Zipporah

Wist je dat:
Bladerdeeg bevat niets meer dan: bloem, water, zout en boter. Het is knapperig, luchtig en erg makkelijk voor zowel zoete als hartige baksels. Omdat bladerdeeg ook transvetten bevat, kun je kiezen voor een gezondere vervanger: filodeeg. Dit is speciaal deeg voor hartige taarten. Filodeeg bevat veel minder vet en géén verzadigd vet. Je zou dus bij jou op de kinderopvang of thuis voortaan voor filodeeg kunnen gaan, probeer het eens. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen het bladerdeeg flink uit te rollen en zo dus veel minder vet en calorieën binnen krijgt.

 

BLOGGER

+ berichten

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Gerelateerde berichten