Je kunt kinderen op diverse manieren laten kleuren, op een blanco papier, op een kleurplaat of na laten tekenen vanaf een voorbeeld. Mijn voorkeur gaat uit naar kleuren op een blanco vel papier. Op deze manier kunnen de kinderen zelf kleuren wat ze willen en hoe ze het willen.

Kleuren is namelijk kinderkunst en niet een beetje geklieder en gekras op een papier. Het proces van het tekenen, van wat het kind denkt te hebben getekend en het plezier wat het kind aan het kleuren heeft, is belangrijker dan het eindresultaat. Want tekenen doe je voor de lol!

Advertentie

Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam

Kleurplaten beperken kinderen in hun fantasie en in wat en hoe ze willen tekenen. Natuurlijk is het prima als kinderen ook kleurplaten kleuren, maar om de fantasie te prikkelen is een blanco vel papier meer aan te raden. Mijn zoontje vertelt altijd hele verhalen bij het tekenen: de kraan, de auto, vrachtauto. Zelf kan ik er nog niet in zien wat het is, en dat maakt niet uit. Ik laat hem dat ook niet merken. Hij ziet erin wat hij ervan maakt, het is zijn kunst. En dat is goed, een auto hoeft er niet uit te zien als een auto en een kraan niet als een kraan. Het plezier tijdens het tekenen, is veel belangrijker dan het eindresultaat. Geweldig om naar te kijken.

Bloemen hoeven ook hier niet perse rood te zijn en blaadjes niet perse groen. Er zijn zoveel mooie kleuren, zoveel mooie bloemen, zoveel mooie dingen om op te noemen, je ziet het overal. Laatst had ik een training van de Coole Kids Box. We sloten af met een prachtig filmpje. Ik deel het graag met je! Neem even je tijd om het filmpje te bekijken, absoluut de moeite waard! Er is een Engelse (zie hieronder)  maar ook een Nederlandse versie.

 

 

BLOGGER

+ berichten

Ik ben Jeanet Veenstra-Venema en woon samen met mijn man en zoontje (2015) in Niekerk (gemeente Grootegast). Meer blogs van mij kan je lezen op mijn website www.jeanetblogt.nl. 
Ik heb van 2015 - april 2018 volledig gewerkt als gastouder in mijn eigen huis. Doordat dit niet meer met mijn gezin was te combineren werk ik nu nog 1 dag als gastouder en 3 dagen in de kinderopvang. Het werken met kinderen doe ik met veel plezier. Erg leuk om te zien en te ervaren wat kinderen zelf al kunnen, hoe ze opgroeien en hoe ze veranderen van een klein mensje naar een kind wat van alles kan. 
In mijn blogs op mijn eigen website en Facebookpagina schrijf ik over diverse dingen zoals persoonlijke dingen, uitjes, maar ook ervaringen en reviews voorop staat mensen informeren en inspireren. 

Gerelateerde berichten