Je kunt kinderen op diverse manieren laten kleuren, op een blanco papier, op een kleurplaat of na laten tekenen vanaf een voorbeeld. Mijn voorkeur gaat uit naar kleuren op een blanco vel papier. Op deze manier kunnen de kinderen zelf kleuren wat ze willen en hoe ze het willen.

Kleuren is namelijk kinderkunst en niet een beetje geklieder en gekras op een papier. Het proces van het tekenen, van wat het kind denkt te hebben getekend en het plezier wat het kind aan het kleuren heeft, is belangrijker dan het eindresultaat. Want tekenen doe je voor de lol!

Kleurplaten beperken kinderen in hun fantasie en in wat en hoe ze willen tekenen. Natuurlijk is het prima als kinderen ook kleurplaten kleuren, maar om de fantasie te prikkelen is een blanco vel papier meer aan te raden. Mijn zoontje vertelt altijd hele verhalen bij het tekenen: de kraan, de auto, vrachtauto. Zelf kan ik er nog niet in zien wat het is, en dat maakt niet uit. Ik laat hem dat ook niet merken. Hij ziet erin wat hij ervan maakt, het is zijn kunst. En dat is goed, een auto hoeft er niet uit te zien als een auto en een kraan niet als een kraan. Het plezier tijdens het tekenen, is veel belangrijker dan het eindresultaat. Geweldig om naar te kijken.

Advertentie

Vacature pedagogisch medewerker Vacature pedagogisch medewerker KDV en BSO De Rekeltjes is per direct op zoek naar een enthousiaste en flexibele pedagogisch medewerker.
Als pedagogisch medewerker  begeleid je kinderen van het KDV.
Je zorgt als pedagogisch medewerker voor
MEER INFO ALLE VACATURES Alkmaar
Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Dreumesen moeten het allemaal nog leren. Op alle gebieden leg je als pedagogisch medewerker bij hen de basis voor de rest van hun leven. Dat vraagt dus om een betrokken MEER INFO ALLE VACATURES Cyclopenstraat 14, 1363TD Almere Poort Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Pedagogisch Medewerker Kinderopvang -Je werkt met vaste pedagogisch medewerkers op 1 locatie voor kinderdagopvang;
-Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, ontwikkeling en verzorging van de kinderen;
-Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg

Bloemen hoeven ook hier niet perse rood te zijn en blaadjes niet perse groen. Er zijn zoveel mooie kleuren, zoveel mooie bloemen, zoveel mooie dingen om op te noemen, je ziet het overal. Laatst had ik een training van de Coole Kids Box. We sloten af met een prachtig filmpje. Ik deel het graag met je! Neem even je tijd om het filmpje te bekijken, absoluut de moeite waard! Er is een Engelse (zie hieronder)  maar ook een Nederlandse versie.

 

 

BLOGGER

+ berichten

Ik ben Jeanet Veenstra-Venema en woon samen met mijn man en zoontje (2015) in Niekerk (gemeente Grootegast). Meer blogs van mij kan je lezen op mijn website www.jeanetblogt.nl. 
Ik heb van 2015 - april 2018 volledig gewerkt als gastouder in mijn eigen huis. Doordat dit niet meer met mijn gezin was te combineren werk ik nu nog 1 dag als gastouder en 3 dagen in de kinderopvang. Het werken met kinderen doe ik met veel plezier. Erg leuk om te zien en te ervaren wat kinderen zelf al kunnen, hoe ze opgroeien en hoe ze veranderen van een klein mensje naar een kind wat van alles kan. 
In mijn blogs op mijn eigen website en Facebookpagina schrijf ik over diverse dingen zoals persoonlijke dingen, uitjes, maar ook ervaringen en reviews voorop staat mensen informeren en inspireren. 

Gerelateerde berichten