Vandaag hebben we bij ons op de bso tijdens het fruitmoment genoten van dit speciale recept met rood fruit. De voorbereiding was een leuke activiteit, want naast het kliederen en proeven waren de kids ook erg creatief bezig . Het was een fruitfeestje met een explosie aan smaken!
Benodigdheden:
1 banaan
1 eetlepel tahin
1 eetlepel honing
90 gram vlokken (havermout, Quinoa, spelt)
60 gram gehakte amandelen
2 eetlepels amandelschaafsel
3 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels zonnebloempitten
1 eetlepel lijnzaad
Griekse yoghurt
rood fruit naar keuze (frambozen, aardbeien, goji bessen, cranberry’s, etcetera)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Mix de banaan, tahin en honing tot een glad mengsel (met blender, mixer of keukenmachine). Meng de vlokken, amandelen, kokos en zonnebloempitten. Voeg het banaanmengsel toe en roer goed tot het kleverig is. Bak het geheel in 45 minuten af op een bakplaat of in een ovenschaal. Hussel de granola elke 15 minuten even om en zorg dat er ‘klonten’ ontstaan. Even laten afkoelen.
Als de granola klaar is, vul je de overgebleven ingrediënten als volgt op in leuke glazen potjes:
1/3 granola
1/3 yoghurt
1/3 rood fruit
Serveer het met lepels en smullen maar!
Tip: de kids versierden de potjes met zelfgemaakte papieren naamlabels en een leuke tekening.
Enjoy & namasté
Zipporah
Wist je dat:
Granola een mix is van granen, zaden en noten. Deze rauwe vegetarische ingrediënten bevatten naast voedingsvezels, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, silicium, vitaminen, gezonde vetten en eiwitten. Het is op een gezonde manier gezoet met honing en banaan. In de mix met rood fruit een echt vitaminebommetje & lekker knapperig!