Deze muffins hebben als hoofdingrediënt spinazie. Bij mij op de bso vonden de kids dit recept in het begin een beetje gek. De knalgroene smurrie maakte het uiteindelijk tot een knettergek bakfestijn. Kliederen, mengen, bakken en uiteindelijk proeven.
De muffins vullen heel goed en kunnen ook als ontbijt. Durf jij dit voedzame groene avontuur aan te gaan?
Benodigdheden voor 6 muffins:
250 gram spinazie (gehakt)
150 milliliter kokosolie
3 eieren
5 eetlepels honing
1 vanillestokje
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de spinazie samen met de kokosolie in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en meng dit tot een glad mengsel. Meng in een aparte kom de eieren, honing en het merg uit het vanillestokje ongeveer 5 minuten. Voeg het samen tot één geheel. Voeg als laatste bloem, bakpoeder en een snufje zout toe. Verdeel het monster-groene beslag over de vormpjes en zet deze 20 tot 25 minuten in de oven. Als een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn deze muffins heerlijk afgebakken en na wat afkoelen klaar om te serveren.
Tip: Vries ze eventueel in. Doe ze dan eventjes op 180 graden in de oven en klaar is je voedzame ontbijt of voorgerechtje.
Enjoy en namasté
Zipporah
Wist je dat:
Spinazie bekend staat (naast alle donkergroene groenten) om zijn antioxidanten, die weer goed zijn voor je hart en je ogen?
Door de hoeveelheid ijzer en foliumzuur (vitamine B11) krijg je een boost aan energie. De vitamines A en E helpen je lichaam om infecties te lijf te gaan. Wat veel mensen niet weten is dat spinazie goed is voor sterke botten door de hoge concentratie calcium, magnesium en vitamine K. Dus wil je net zo sterk worden als Popey, eet spinazie!