Het is zo een lekker tussendoortje, ook voor kinderen, en handig mee te nemen voor onderweg. Maar helaas zit in de voorverpakte versie veel extra toegevoegde suikers. We krijgen al genoeg suiker ongemerkt binnen. Daarom dit recept om zelf heerlijke ontbijtkoek te maken. Je hoeft niet tegen het zelfmaken op te zien, want binnen 10 minuten ben je klaar! De oven doet de rest! Goed te doen als activiteit met peuters of bso-kinderen. Ik heb het recept van internet, maar iets aangepast.

Ingrediënten

250 gram roggemeel of volkorenmeel of tarwemeel.
2 theelepels kaneel
1,5 theelepel koekkruiden
½ theelepel bakpoeder
1 tl honing.
snuf zout
250 ml amandelmelk of gewone melk of geitenmelk, maar net wat je lekker vind of mag.
1,5 eetlepel appelstroop
Kokosolie of bakpapier voor de cakevorm.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een cakeblik in met kokosolie of bekleed het met bakpapier
Doe alle droge ingrediënten samen in een kom
Voeg de melk en appelstroop toe en roer het tot een egaal beslag.
Schep het beslag in een cakevorm
Bak het circa 55/65 minuten. Hou in de gaten dat je cake niet te snel aan de bovenkant gaar wordt. Leg dan vel ingevet bakpapier op de bovenkant van de cake
Laat de koek afkoelen.

Bewaar de ontbijtkoek in een goed afgesloten bak, zodat hij lekker blijft! En smullen maar!

Gerelateerde berichten