Het is zo een lekker tussendoortje, ook voor kinderen, en handig mee te nemen voor onderweg. Maar helaas zit in de voorverpakte versie veel extra toegevoegde suikers. We krijgen al genoeg suiker ongemerkt binnen. Daarom dit recept om zelf heerlijke ontbijtkoek te maken. Je hoeft niet tegen het zelfmaken op te zien, want binnen 10 minuten ben je klaar! De oven doet de rest! Goed te doen als activiteit met peuters of bso-kinderen. Ik heb het recept van internet, maar iets aangepast.

Ingrediënten

250 gram roggemeel of volkorenmeel of tarwemeel.
2 theelepels kaneel
1,5 theelepel koekkruiden
½ theelepel bakpoeder
1 tl honing.
snuf zout
250 ml amandelmelk of gewone melk of geitenmelk, maar net wat je lekker vind of mag.
1,5 eetlepel appelstroop
Kokosolie of bakpapier voor de cakevorm.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet een cakeblik in met kokosolie of bekleed het met bakpapier
Doe alle droge ingrediënten samen in een kom
Voeg de melk en appelstroop toe en roer het tot een egaal beslag.
Schep het beslag in een cakevorm
Bak het circa 55/65 minuten. Hou in de gaten dat je cake niet te snel aan de bovenkant gaar wordt. Leg dan vel ingevet bakpapier op de bovenkant van de cake
Laat de koek afkoelen.

Bewaar de ontbijtkoek in een goed afgesloten bak, zodat hij lekker blijft! En smullen maar!

+ berichten

Ik ben Renate Kalkman 34 jaar oud en woon in Tilburg samen met mijn vriend en sinds bijna 6 maanden ook met onze dochter Indre. Ze is een vrolijke meid en begint nu ook steeds meer hapjes te eten. Ook thuis kan ik nu de kennis over voeding in praktijk brengen.
Ik ben in 2000 afgestudeerd voor Sociaal Pedagogisch Werk. Daarna heb ik 8 jaar gewerkt in de kinderopvang als pedagogisch medewerker op groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar.
Ondertussen ben ik de HBO studie Management zorg en welzijn afgerond. En ruim een jaar gewerkt als leidinggevende kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen.
Daarna opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en beland in de kinderopvang software. Heel iets anders, wel veel contact met de kinderopvang branche om hun administratieve processen te ondersteunen en ze te adviseren.
In 2012 een studie Kindervoeding advies gaan doen, om weer meer pedagogisch bezig te kunnen zijn met kinderen en hun verzorgers. Zo ook weer meer betrokken in de kinderopvang door het verzorgen van bv. informatieavonden. In 2013 mijn diploma gehaald. Momenteel ben ik bezig met de opleiding gewichtsconsulente om zo uiteindelijk het hele gezin te begeleiden naar een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Gerelateerde berichten