Bij mij op de bso zijn de kids echt dol op fruit. Een groepje jongens zweert dat je van regelmatig sinaasappels eten flinke spierballen krijgt. Vandaar dat we deze oranje kanjers hebben verwerkt in een suikervrije sinaasappelkwarktaart.

Benodigdheden taart voor 8/10 personen:

4 flinke plakken roggebrood
3 eetlepels honing
500 gram kwark
2,5 eetlepel steviapoeder
4 blaadjes gelatine
2 sinaasappels uitpersen
2 sinaasappels voor de garnering

Bereiding:

Week de blaadjes gelatine in koud water. Maal het roggebrood, honing en een snufje zout fijn in de keukenmachine. Stort het mengsel van roggebrood op de bodem van een springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Doe de kwark en steviapoeder in een kom. Verwarm het sap van twee sinaasappels in een pannetje op laag vuur en laat de gelatineblaadjes
hierin oplossen. Zijn de gelatineblaadjes opgelost? Roer het sinaasappelmengsel dan door de kwark en meng dit goed door elkaar.
Schenk de kwark op de bodem en smeer het gelijkmatig uit. Laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast en je sinaasappelkwarktaart is klaar!

Als tussendoortje of als toetje

Heerlijk als tussendoortje of zoals de kids bij mij op de bso deden: nog wat op laten stijven in de koelkast van de bso,
hup mee naar huis in een kartonnen bekertje en als welverdiend toetje lekker smullen na het avondeten.

Enjoy & namasté
Zipporah

Wist je dat:
Vers geperste sinaasappelsap bomvol vitamine C zit, zelfs 50 procent meer dan sap uit een pak. Bewaar je sapje in de koelkast, want licht zorgt ervoor dat je vitamine C verdwijnt. Een minpuntje is dat er in de sap fruitsuikers zitten, wel zeven suikerklontjes per glas. Af en toe genieten van een glas sinaasappelsap kan geen kwaad, maar het is het allergezondst om ze op te eten. Sinaasappels versterken het immuunsysteem en de hesperidine
(ook wel vitamine P) draagt bij aan het verlagen van de bloeddruk. Geniet dus vooral van deze oranje kanjer!

Gerelateerde berichten