Er zijn diverse boeken die je kan lezen met kinderen. De zoekboeken vond ik eigenlijk altijd maar stomme boeken. Wat moet je nou met een boek zonder tekst? Maar inmiddels ben ik in gaan zien en heb ik geleerd van de kinderen, en voornamelijk mijn zoontje, dat dit helemaal geen stomme boeken zijn.

Zoekboeken zijn er in verschillende soorten en formaten. In het ene boek staan plaatjes die je kan gaan zoeken, terwijl er in het andere boek echt alleen een grote plaat is te zien zonder tekst en zonder dingen die je kunt gaan zoeken. Jarne kijkt met veel plezier deze boeken, benoemt wat hij ziet en ziet vaak toch weer nieuwe dingen. Met een zoekboek kan hij zo 5 minuten naar een plaat blijven kijken, terwijl bij een prentenboek de bladzijde al snel wordt omgeslagen.

Advertentie

Sensitieve pedagogisch medewerker die graag buiten is KDV en/of BSO Sensitieve pedagogisch medewerker die graag buiten is KDV en/of BSO Wij zoeken voor ons kindercentrum medewerkers met natuurlijk allereerst een passie voor kinderen maar ook mensen die graag veel buiten zijn en de kinderen betrekken in natuurlijke activiteiten!

Op de BSO
MEER INFO ALLE VACATURES Almere
Medewerker P&O (vervanging zwangerschapsverlof) Medewerker P&O (vervanging zwangerschapsverlof) Als medewerker P&O ben jij op de afdeling een vaste en stabiele factor. Voor onze medewerkers en leidinggevenden ben je een vraagbaak. Je werkt in een klein en hecht team MEER INFO ALLE VACATURES Lelystad

Tijdens het kijken naar het zoekboek kan je dingen opzoeken, benoemen wat ze zijn, samen bespreken wat je ziet. Een zoekboek is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Door samen dingen te benoemen, leert je kind meer betekenissen van dingen en wordt zijn of haar woordenschat vergroot. In deze blog laat ik jullie 4 verschillende zoekboeken zien. Ze zijn onder andere bij Bol.com te koop.

Het grote zoekboek voor kleine speurders
Onder andere te koop bij Bol.com. Er is een kolom met plaatjes die je kunt zoeken op de grote plaat. Elke plaat heeft een ander thema.

Wat een winter
Op elke plaat zijn diverse mensen terug te vinden, deze staan achterop het boek.
Elke plaat is in het thema van de winter. En niet met alleen maar sneeuw ;-). De platen vind ik zelf erg mooi. Ook van de andere seizoenen is een zoekboek te verkrijgen.

Voertuigen-zoekboek
Op de linkerpagina staat een kort verhaaltje over de 2 pagina’s met daarbij horende plaatjes die je kan opzoeken. Diverse plekken zoals de stad, de haven, de luchthaven kan je bekijken in dit boek.

De gele ballon
Een groot zoekboek, met grote platen zonder tekst. Diverse dingen komen op elke plaat weer terug zoals de gele ballon, het blauwe autootje en de gevangenisboef. Er zijn verschillende platen van over de hele wereld te zien.

In de Coole Kids Box, zit elke keer een zoekboek.
‘De gele ballon’, kreeg ik als afscheidscadeau van mijn collega’s en inmiddels is het wel het favoriete zoekboek van Jarne. Het grote formaat is soms wat lastig met vasthouden, maar we bekijken het zoekboek daarom vaak op de tafel of op de grond.
Hebben jullie ook zoekboeken? Zo ja, welke is jullie favoriet?

BLOGGER

+ berichten

Ik ben Jeanet Veenstra-Venema en woon samen met mijn man en zoontje (2015) in Niekerk (gemeente Grootegast). Meer blogs van mij kan je lezen op mijn website www.jeanetblogt.nl. 
Ik heb van 2015 - april 2018 volledig gewerkt als gastouder in mijn eigen huis. Doordat dit niet meer met mijn gezin was te combineren werk ik nu nog 1 dag als gastouder en 3 dagen in de kinderopvang. Het werken met kinderen doe ik met veel plezier. Erg leuk om te zien en te ervaren wat kinderen zelf al kunnen, hoe ze opgroeien en hoe ze veranderen van een klein mensje naar een kind wat van alles kan. 
In mijn blogs op mijn eigen website en Facebookpagina schrijf ik over diverse dingen zoals persoonlijke dingen, uitjes, maar ook ervaringen en reviews voorop staat mensen informeren en inspireren. 

Gerelateerde berichten