Deze bakactiviteit kun je bij ieder thema inzetten, je koopt vormpjes die aansluiten bij het thema en zo heb je leuke, lekkere, maar vooral gezonde zelfgebakken themakoeken. Met het oog op Halloween kozen we laatst voor griezelige pompoen-vormpjes. Met deze vier goedkope, maar vooral voedzame ingrediënten kun je deze zalige traktaties met de kinderen gaan maken. Zo zijn er ook geen ‘smoesjes’ meer en kan iedereen voortaan lekker en gezond bakken met de kinderen op zijn of haar locatie.

Benodigdheden:
grote appels
500 gram havermout
kaneelpoeder
400 milliliter water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Was de appels in de schil en snijdt deze in rechte plakken, verwijder de pitten. Steek met de vormpjes steeds uit één plak een stuk appel. Bestrooi de boven- en onderkant van de appelfiguurtjes met kaneel.
Maal ondertussen de havermout, water en een eetlepel kaneel in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Draai hier ronde ballen van (als het kleeft bevochtig het dan met wat water). Druk het havermout-deeg plat op een bakplaat met bakpapier.
Druk de appelfiguren in het koekdeeg. Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven gaar. Daarna even laten afkoelen.

Tip: Vinden de kinderen het havermoutdeeg van de koek niet lekker, dan zou je er voor kunnen kiezen het deeg zoet te maken met een eetlepel honing of een geprakte banaan. Maar in principe zou het zoete van de appel al compenseren met de smaak van het deeg.

Enjoy & namasté
Xo Zipporah

Wist je dat:
Bij ons op de BSO worden wekelijks flink wat appels besteld voor bij het fruit moment, appels bevatten veel vezels en hiermee stimuleer je de stoelgang en je stofwisseling. Ze bevatten veel anti-oxidanten, rode appels bevatten meer anti-oxidanten dan gele of groene appels en die anti-oxidanten zouden weer het verouderingsproces vertragen. Al blijven appels een tijdje liggen in de fruitschaal, de voedingswaarden nemen nauwelijks af. Appels bevatten echter ethyleen, dit is een rijpstof waardoor andere fruitsoorten sneller bederven. Bewaar je appels dus altijd apart van ander fruit en in de koelkast dan heb je er wel tot 4 weken plezier van!

Geef een reactie op dit artikel

Zipporah Engelen

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Happy New Year - vuurpijl snack

Happy New Year – vuurpijl snack

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO! Daarbij ...
Lees meer
Gezonde themahapjes proeven en maken met een dreumes

Gezonde themahapjes proeven en maken met een dreumes

Sinds kort ben ik samen met mijn dochtertje op kook-avontuur. Jawel, ik maakte vandaag met mijn nieuwsgierige dreumes voor het ...
Lees meer
Knapperige granola met rood fruit

Knapperige granola met rood fruit

Vandaag hebben we bij ons op de BSO tijdens het fruitmoment genoten van dit speciale recept met rood fruit. De ...
Lees meer
Sinaasappelkwarktaart meets roggebrood

Sinaasappelkwarktaart meets roggebrood

Bij mij op de BSO zijn de kids echt dol op fruit. Er is een groepje jongens die zweren dat ...
Lees meer

Andere berichten

Aftermovie congrestival Avontuurlijk Buitenspelen 2018

Aftermovie congrestival Avontuurlijk Buitenspelen 2018

Het congrestival Avontuurlijk Buitenspelen was een fantastische dag. We hebben enorm geluk gehad met het heerlijke weer waardoor alle buitenworkshops, ...
Lees meer
Maak een escaperoom van je BSO deel 2

Maak een escaperoom van je BSO deel 2

Bij mij op de BSO zit de escaperoom activiteit er inmiddels op en ben ik druk bezig met het voorbereiden ...
Lees meer
Gezonde en Vitale Kinderopvang | Confriends

Pssst manager…. Is jullie organisatie een echte vitale kinderopvang?

Nog een paar kleine stapjes en je organisatie is een echte vitale kinderopvang! De kinderen bij jullie op de opvang ...
Lees meer
Communiceren met ouders

Communiceren met ouders

Communiceren met ouders, kan op diverse manieren. Communicatie met ouders is erg belangrijk. Ouders willen (vaak) graag weten wat hun ...
Lees meer
Zipporah Engelen 2017-11-06T09:45:54+00:00