Slide Licht je (potentiele) klanten goed voor over je tarieven! vanaf € 119,- incl. BTW per jaar GRATIS PROEFACCOUNT Slide Plaats binnen 1 uur NETTO BIJDRAGE op je website beheer module - stel zelf je design op - alle prijsstructuren GRATIS PROEFACCOUNT

Deze bakactiviteit kun je bij ieder thema doen. Je koopt gewoon vormpjes die aansluiten bij het thema en zo heb je leuke, lekkere, maar vooral gezonde zelfgebakken themakoeken. Met het oog op Halloween kozen we laatst voor griezelige pompoen-vormpjes. Met maar vier goedkope, maar vooral voedzame ingrediënten kun je deze zalige traktaties met de kinderen maken. Zo zijn er ook geen ‘smoesjes’ meer en kan iedereen voortaan lekker en gezond bakken met de kinderen op zijn of haar locatie.

Benodigdheden:

grote appels
500 gram havermout
kaneelpoeder
400 milliliter water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Was de appels in de schil, snijd ze in rechte plakken en verwijder de pitten. Steek met de vormpjes steeds uit één plak een stuk appel. Bestrooi de boven- en onderkant van de appelfiguurtjes met kaneel. Maal ondertussen havermout, water en een eetlepel kaneel in een keukenmachine tot een glad mengsel.

Advertentie

Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Pedagogisch Medewerkster Peutergroep 3-4 jaar Je staat als pedagogisch medewerker vier dagen per week (ma, woe, do en vr) op een 3+ groep. Op deze groep ga je de kinderen in een leeftijdscategorie van 3 MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Ontwikkelingsgerichte Pedagogisch medewerker- Fulltime Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar. Kortom, leef je uit. Spelletjes spelen, in de plassen stampen, liedjes MEER INFO ALLE VACATURES Rotterdam

Draai hier ronde ballen van (als het kleeft bevochtig je het met wat water). Druk het havermout-deeg plat op een bakplaat met bakpapier. Druk de appelfiguren in het koekdeeg. Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven gaar. Daarna even laten afkoelen.

Tip: Vinden de kinderen het havermoutdeeg van de koek niet lekker, dan kun je ervoor kiezen het deeg zoet te maken met een eetlepel honing of een geprakte banaan. Maar in principe compenseert het zoete van de appel de smaak van het deeg al.

Enjoy & namasté
Zipporah

Wist je dat:
Bij ons op de bso worden wekelijks flink wat appels besteld voor bij het fruitmoment. Appels bevatten namelijk veel vezels en hiermee stimuleer je de stoelgang en je stofwisseling. Ze bevatten veel anti-oxidanten (die zijn belangrijk voor je gezondheid), en rode appels bevatten dan weer meer anti-oxidanten dan gele of groene appels. Al blijven appels een tijdje liggen in de fruitschaal, de voedingswaarden nemen nauwelijks af. Appels bevatten echter ethyleen; dit is een rijpstof waardoor andere fruitsoorten sneller bederven. Bewaar je appels dus altijd apart van ander fruit en in de koelkast; dan heb je er wel tot 4 weken plezier van!

BLOGGER

+ berichten

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Gerelateerde berichten