Het klinkt zo vanzelfsprekend, samenwerken bij de zorg voor kwetsbare kinderen. In de praktijk blijkt het lastiger dan zo opgeschreven. Daar zit een logische kant aan want ‘we hebben wel wat beters te doen’: een hoop noteren en van alles bijhouden, we moeten plannen maken en de kwaliteit driftig bewaken. Maar het zou toch ook heel simpel kunnen zijn. Zullen we proberen ons niet blind te staren op wat niet kan, maar kijken naar wat wel lukt in onze volle agenda’s?

De jongen waar dit pleidooi bij past, is net drie en erg bang om te praten. Er gaat van alles mis bij het uitspreken van woorden. En iets vertellen, dat lukt nog niet. Bij de logopedie oefenen we zo hard als kan en beetje bij beetje durft hij nu te spreken, soms in zinnen van drie woorden. Op de kinderopvang zwijgt hij. Doodeng vindt-ie het om zich hardop te laten horen; hij knikt en wijst aan. In mijn contact met de pedagogisch medewerkers gaf ik daarom tips om heel voorzichtig de spreekdrempel voor hem te verlagen.

Advertentie

Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Pedagogisch medewerker BSO ‘t Mouwtje – Bussum (27,5 uur p/w) Pedagogisch medewerker BSO 't Mouwtje - Bussum (27,5 uur p/w) Heb jij een enorme dosis energie en enthousiasme? Ga je graag met de kinderen op excursie of bedenk je de leukste activiteiten? En werk je graag op een grote locatie MEER INFO ALLE VACATURES Bussum 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam

Ideeën uitwisselen is prettig. Het geeft mij een beeld van het kind in de groep en mijn adviezen helpen de pedagogisch medewerkers om taal te stimuleren. Helaas sloeg de blijdschap bij dit overleg snel om in teleurstelling. ‘We hebben een erg drukke groep en nee, daar is geen tijd voor.’ Maar mijn tips waren best bescheiden. Ik vroeg zo’n vijf minuten individuele aandacht per dag en nog wat andere aanpassingen, zoals het meekomen van oma, een paar ochtenden.

Het zette me toch aan het denken. Houd ik te weinig rekening met de drukke schema’s in de opvang? Is de ruimte voor extra begeleiding te klein? En zo ja, hoe ernstig is dat? Voor deze jongen hoop ik dat het meevalt, dat het gewoon een hectische ochtend was toen ik belde.

BLOGGER

+ berichten

Ik ben Lotte Endendijk en werk als all-round logopedist én freelance tekstschrijver. Ik woon en werk in Tilburg, in een wijk met veel jonge gezinnen met allerlei achtergronden.

Gerelateerde berichten